Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Феуди ди Сан Грегорио Греко ди Туфо

Феуди ди Сан Грегорио Греко ди Туфо 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4563

100% Греко.

Отлежава около 4 месеца в резервоари от неръждаема стомана; през цялото време е в контакт с утайките.

Парфюмът е интензивен и устойчив. В носа се долавят ясни усещания за плодове. Във вкуса веднага се усещат прекрасната свежест и пикантната минералност, характерни за лозята със сорта Греко, отглеждана в Туфо. Непосредствено след това се усещат меки нотки на балсамико.

Пийте го със суши, сашими или севиче, моцарела буфала, паста или предястия с пиле и сметана.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Греко

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio

Feudi di San Gregorio е олицетворение на енологичния ренесанс в Южна Италия. Избата, която насърчава винената култура и преоткрива на средиземноморските вкусове. Работата с южноиталианските сортове грозде като Aglianico, Fiano di Avellino и Greco di Tufo, инвестирането в земята и във вековната традиция на винопроизводството в Ирпиния (старинното име наКампания), означава да се работи за бъдещето на едно уникално екологично наследство. Създадена през 1986 г. от две ирпински семейства, Feudi di San Gregorio води началото си от градчето Сорбо Серпико в провинция Авелино. Още от самото начало винарната се фокусира върху запазването на автентичните продукти с най-високо качество. Новата винарна е открита през 2004 г., отразявайки желанието на Feudi di San Gregorio да съчетае дългогодишните си традиции с футуристичен архитектурен проект. В проекта участват професионалисти с международна известност: японският архитект Хикару Мори и Масимо и Лейла Виниели, най-добрите представители на италианския дизайн в света и "автори" на етикетите на винарната.

Всички от този производител
Кампания

Кампания

Кампания (на италиански: Campania) е административен регион в Южна Италия. Населението й от 5 826 860 души и площ от 13595 km2, я отвежда на първо място по гъстота с Италия. Разположена е в южната част на Апенинския полуостров, граничеща с Тиренско море на запад, малък архипелаг флегрийски острови (Прочида, Иския, Вивара и Нисида) и остров Капри, също административна част от района. През по-голямата част от историята Кампания е бил важен център на Западната цивилизация. Колонизирана е от древногръцки заселници през VIII век пр.н.е., част от Магна Греция преди да се засили доминирането на Римската република. По време на Римската епоха районът е бил силно уважаван като културно място за императори, където гръцко-римската култури са били в хармония. През Средновековието районът е имал много херцогства и княжества в ръцете на Византийската империя и Ломбардите. Особено по времето на този период испанската, френска и арогонската култури докосват Кампания. Под управлението на норманите тази по-малка независима държава се обединява в голямо Европейско кралство, известно като Кралство Сицилия, преди територията да се раздели от Неаполитанското кралство. На по-късен етап в историята районът става централна част на Кралството на двете Сицилии под управлението на династията на Бурбоните, докато през 1860 г. се обединява с останалата територия на Апенините, ставайки част от Италия.

Всички вина от този регион
Греко

Греко

Греко бианко е сред най-разпространените сортове в Южна Италия, особено в Кампания, където е включен в няколко DOC. В Калабрия специфичен клон на Greco bianco се използва за производството на сладкото десертно вино Greco di Bianco, което се прави в стил partial passito от грозде, което е било частично засушено. На остров Капри в Кампания Greco обикновено се смесва с Бианколела (Biancolella) и Фалангина (Falanghina), за производство на сухи вина. В Пулия той е разрешен в купажи в DOC Gravina. В Кампания е включено във виното Greco di Tufo DOCG, произвеждано в околностите на град Туфо, провинция Авелино. То е и част от наименованието Lacryma Christi, произвеждано по склоновете на Везувий.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю