Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Wine news
  4. Zieher Glasses – винената чаша като религия!

Zieher Glasses – винената чаша като религия!

06.06.2022
Autor: Seewines Admin

Щастливи сме да ви съобщим, че за пръв път в Seewines и в България изобщо, влиза феноменалната чаша Zieher, известна като най-добрата сомелиерска чаша!

Виното не е обикновена напитка, а истински празник за всички сетива – от ароматно-вкусовата част, до естетическата наслада от искрящата течност поднесена в чаша с красива форма. Чашата и начина на сервиране, безспорно, са важни почти толкова, колкото и самото вино. Даже за онези, които правят своите първи стъпки в света на виното, усещането да държиш изящна чаша създава съвсем различно преживяване.

Чашите за вино, особено добрите такива, са нещо като религия за всеки ценител. Значение има формата, разбира се, крехкостта на кристала и относителната здравина.  

Чашите Zieher (впрочем произнася се Циер), са комбинация от всичко това! 

Със своя иновативен дизайн и специфична форма на „декантер в чашата“, те са не просто супер премиум продукт, а любимите чаши на водещи сомелиери по света. Всяка една от тях е ръчно изработена във фабриката им в Унгария. Едва неколцина майстори-занаятчии са способни да постигнат това съвършенство от изключителна крехкост, здравина и специфична форма. Те действително са съчетание между традицията и ултра-модерните технологии в стъкларството, всяка една - уникат par excellence.

Защо Zieher се счита за „най-сомелиерската“ чаша?

Защото при тези чаши подходът в избора на вино за сервиране е съвършено различен. При Циер няма чаша за бяло, за червено или за пенливо вино. Имената на сериите им всъщност ви насочват към стила вина – STRAIGHT, INTENSE или BALANCED всъщност ви подсказват точно това! В чашата STRAIGHT ще търсим сортовата изява, както на ароматни бели, така и на плодови червени вина, докато в INTENSE ще се насладим на доста по-разкошни вина със солидна структура и интензивни аромати.

Както е казано – за всеки влак си има пътници. 

А ние ще добавим – за всяко вино си има чаша. 

А коя е вашата Zieher чаша?

 

Special offers