Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Selection of month
  4. ТОП 10 класики за есента

ТОП 10 класики за есента

01.11.2023
Autor: Seewines

Фокусът на таз месечната ни селекция е да Ви представим вина, които изразяват най-пълноценно и автентично стила на виноделието от своите райони и са емблематични както за държавите, от които идват, така и в световен мащаб. Акцентът е върху комплексни червени вина от отлични реколти и изключителни лозови масиви, вина подходящи особенно много за есента. Убедени сме, че ако се доверите на предложенията ни ще останете очаровани от хедонистичните моменти, които те ще Ви доставят, както и ще впечатлите дори най-взискателните винолюбители.

Препоръчваме се декантиране на червените вина!

 

1. Мосса Гарганега спуманте брут - СЕГА на -10% (24,75 лв.)

От 1876 г. семейство Канозо винаги е вярвало в качеството на виното, произвеждано на историческите хълмове на Монфорте д‘Алпоне (Венето).

Блестящо и прозрачно с устойчив перлаж, на нос интензивен аромат на грейпфрут и зряла круша, с леки минерални нотки, свежо и елегантно.

Сухо на вкус, меко и с изящен баланс между киселинност и сочност. Възхитителен послевкус с аромат на бадеми.

   КУПЕТЕ ТУК   


 

2. СОВИНЬОН БЛАН "ЩАЙН", АЛТО АДИДЖЕ 2021 - СЕГА на -10% (33,30 лв.)

Лозовите насаждения Щайн се намират в община Налес (Южен Тирол), в алувиален конус с дълбочина 150 метра, издълбан от потоците Сирмиан и Налес.

Светло-сламено жълто със зеленикави оттенъци и добра дълбочина на цвета.

Преобладаващи нотки на ароматни билки и цитруси, личи и бъз.

Пълно тяло, с фина текстура и пикантност и поддържаща киселинност, която освежава усещането.

   КУПЕТЕ ТУК   


 

3. АДЗИЗА ГРИЛО МАЦЕИ 2022 - СЕГА на -10% (34,47 лв.)

Имението е разположено в югоизточната част на Сицилия, на един хвърлей от град Ното, известен с бароковите си сгради и включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Azisa, думата, от която произлиза името Zisola, означава също "красива", прилагателно, което описва с една единствена дума характера на това вино, направено от местния сицилиански сорт Грило. Ароматно и свежо, минерално, с нотки на бели цветя и цитрусови плодове.

   КУПЕТЕ ТУК   
 

 
 

4. БОДЕГА ЛОПЕС ДЕ AРО ЕДИСИОН ЛИМИТАДА РИОХА 2019 - СЕГА на -10% (44,91 лв.)

Bodega Hacienda López de Haro е разположена на върха на хълм в историческия град Сан Висенте де ла Сониера. Място, което съчетава отличните условия за отглеждане на гроздето със същността на винената традиция на Риоха.

Гроздето идва от 18 хектара специално подбрани лозови масиви намиращи се на 530 м. надморска височина. 

Вино с рубиненочервен цвят с керемиден оттенък, което показва дългото му отлежаване в дъбова бъчва. Елегантен нос и вкус с аромати на малина и боровинка и фино усещане за стърготини от молив (графит), придружени от пикантни и балсамови нотки и лек привкус на ванилия.

   КУПЕТЕ ТУК   
 

 


5. СИРА СЕН-ЖОЗЕФ ВИЕЙ ВИН 2017 - СЕГА на -10% (76,41 лв.)

Плодът произлиза от лозови масиви на възраст от 60 години. Гроздето се бере на ръка като 1/3 от чепките се премахват преди ферментация. Виното отлежава 12 месеца в нови и едногодишни дъбови бъчви и 6 месеца в големи дъбови съдове.

Ярко лилав цвят с аромати на тъмни горски плодове и череши, подправки и тамян, с опушен нюанс. Плътно на небце, предлагащо интензивни аромати на къпина, босилек и цветя. Финалът е впечатляващо дълъг, с кадифени танини.

   КУПЕТЕ ТУК   
 



 

6. ЕНТУИСИОН ДЕ ФЛЬОР СЕНТ-ЕМИЛИОН ГРАН КРЮ 2019 - СЕГА на -10% (64,80 лв.)

Това е второто вино на Fleur Cardinale, във втората си реколта и носи много от същата индивидуалност и финес като първото вино. То е купаж от 78% Мерло и 22% Каберне фран, отлежава 12 месеца в нов френски дъб, нови и второ зареждане.

Характеризира се с наситени плодови аромати, сини сливи и подправки. Небцето веднага ви приветства с меки танини, балансирано и елегантно, с приятен и дълъг финал. Чудесно се съчетава с червени меса, дивеч, фуагра, както и с зрели сирена.

   КУПЕТЕ ТУК   
 
 




 

7. СИЛВАНЕР ПО РУЖ ЖОСМАЙЕР 2022 - СЕГА на -10% (39,51 лв.)

Това сухо, бяло вино е направено наполовина от познатия ни бял Силванер и непозволения в Алзас червен Силванер и в голяма степен олицетворява ебунтарския елзаски манталитет. Ципите на червения Силванер придават усещане за подправки и плътност и допълват цутрусовия и билков характер на белия Силванер. Откриваме също така аромати на овощна градина, круша и флорални нюанси. Свежестта е трайна и фина, а след няколко минути аерация се разкрива красива соленовата нотка.

   КУПЕТЕ ТУК   
 
 



 

8. КИНТА ДО НОВАЛ ТУРИГА НАСИОНАЛ ТИНТО 2020 - СЕГА на -10% (58,41 лв.)

Плътно и концентрирано, с фина танинова структура, Touriga Nacional се отличава с деликатност, характерна за стила Quinta do Noval. То е продукт на строга селекция от най-добрите вина, произведени от избата през дадената година.
Виното отлежава във френски дъбови бъчви от 225 литра в продължение на 12 месеца. Много тъмен цвят, който загатва силата на виното. Носът е изразителен с интензивни аромати на горски плодове и виолетки, съчетани с пиперени акценти и нотки на шоколад. На небцето е много приятно, с интегрирани нотки на дървесина, съчетани със стабилна танинова структура. 

   КУПЕТЕ ТУК   

 



 

9. ФЕУДИ ДИ САН ГРЕГОРИО “ПИАНО ДИ МОНТЕВЕРДЖИНЕ” ТАУРАСИ 2016 - СЕГА на -10% (92,61 лв.)

Feudi di San Gregorio днес е символът на енологичния ренесанс на Южна Италия и на културата на качествените вина, насочена към преоткриването на идентичността на средиземноморските вкусове.

Ирпиния, исторически регион на Кампанските Апенини е уникална територия за отглеждане на лозя и винопроизводство, където лозята винаги са съжителствали с овощни дървета, гори, маслинови дървета и билки.

Дълбок рубиненочервен цвят. На нос - плодови усещания на къпина, слива и черна череша, балсамови нотки, подправки. Вкусът е мек, убедителен, минерален и балансиран, с елегантни танини и продължителен финал. 

   КУПЕТЕ ТУК   

 

 

10. БАРОЛО КАНУБИ БРЕЦА 2015 - СЕГА на -10% (106,20 лв.)

Семейство Бреца притежава и управлява своята винарна и лозя от 1885 г. която се намира в непосредствена близост до малкия град Бароло в Пиемонт. Легандарен лозов масив с история датираща от 18 век. Алкохолната ферментация протича в продължение на 7-8 дни в иноксови съдове, а малолактичната ферментация се състои в циментови съдове в рамките на 10-15 дни. Виното отлежава в словонски дъбови съдове с големина 3000 литра в продължение на 2 години.

Ароматите на роза, евкалипт, анасон и горски плодове излизат на преден план в това елегантно структурирано вино. На небцето се разкрива сочна череша, ягоди, ликорис и средиземноморски подправки заедно с плътни, полирани танини. Завършва с портокалова кора, какао и ментови нотки.

    КУПЕТЕ ТУК