Безплатна доставка за цялата страна при поръчки над 89 лв.!
The Jolly Vintners Таралежите

The Jolly Vintners Таралежите 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4017

Купаж от сортовете Каберне совиньон & Гъмза, виното в серия Таралежите е вдъхновено и посветено на всички приятели. Разпръснати по света или като чужденци у дома, Таралежите са микс от световен сорт (Каберне совиньон), с България (Гъмза) в себе си.

Лимитирана серия 1613 бутилки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Веселите винари

Веселите винари

The Jolly Vintners или Веселите винари са малка група ентусиасти, които казват, че приемат виното като нещо, предадено от поколенията, за да се забавляват. И те са твърдо решени да го правят. Лозето на Веселите винари е създадено от гола поляна. Поляната е не коя да е, а поляната в местността Речка до Враца – мястото, на което Ботев и неговата дружина са получили последен отдих, храна и вино, преди да се отправят към вечността. Виното на тази последна гощавка било от плодовете на лозе, разположено на същото място, a човекът – домакин и винар там в онези времена, е праотец на единия Весел винар. Ако не вярвате, отидете до паметен знак 42 от Ботевия път и се огледайте за лозето, а и за винарите. Отглеждат лозето си устойчиво и с уважение към природата – без напояване, сред треви, билки, овце и насекоми. Сортовете са френски: Гренаш, Сира, Сензо и Мурведър, които поначало се срещат по бреговете на река Рона във Франция, но вече и по брега на Речка, врачанско.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю