Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Home
  2. Blog
  3. Selection of month
  4. ТОП 10 вина за април

ТОП 10 вина за април

28.04.2022
Autor: Seewines Admin

10 вина, които със сигурност ще ви развълнуват и ще разкажат своята исторя в чашите ви.

1. FIELD8
Занаятчийско вино от само 400 бутилки, дело на невероятната Мариана Гълъбова, което определено трябва да се опита. Field8 е купаж между Мавруд и Тракийска слава. Двата сорта се берат отделно, ферментират отделно в съдове от неръждаема стомана. Интересното в него е, че Тракийска слава преди ферментация се оставя върху дървени решетки да засъхне до определена степен. Прилага се сходен процес като при производството на сладки вина чрес апасименто метода. След като засъхне до желаната степен, в гроздето се концентрират захарите и вкусовете стават по-богати. След като двете вина ферментират поотделно, те се купажират и отлежават заедно в стари френски дъбови бъчви. Самото отлежаване протича за период около 7-8 месеца.


2. РОЯЛ РУЖ БАРЕЛ ХАРАЛАМБИЕВИ
Български Каберне Фран, който представлява истинско удоволствие за сетивата. Отлежава 24 месеца в бъчви, но плодът и свежестта не отстъпват, което създава съвършен баланс.


3. КТИМА ВУРВУКЕЛИ АСИРТИКО
Ктима Вурвукели е малка семейна изба в района на Ксанти,Северна Гърция.Избата започва своя път през 1999 г.когато Никос и Флора Вурвукели засаждат първите си 10 декара лозя.Днес,20 години по-късно двамата им сина Одисей и Йоргос продължават своята мисия да създават необикновени вина от своя автентичен тероар като тяхната продукция се изнася в над 11 страни на 3 континента.


4. СИЛВАНЕР "КРОНСБЕРГ" АЛТЕ РЕБЕН ТРОКЕН
Ако ще пробвате само едно вино от Ханс Виршинг, нека е от сорта Силванер, на който казват, че той е цар. От него избата има и най-много насаждения – близо 40%. Плодът идва от едни от най-старите лозови масиви със Силванер в целия свят. Тази бутилка е икона за региона на Франкония.


5. АЛВАРИНЬО КОНТАКТО АНСЕЛМО МЕНДЕШ
Считан за един от най-добрите производители в Португалия, Анселмо Мендеш е признат с превъзходното качество на своите вина. Това Алвариньо ферментира с ципите, което създава допълнителна структура и комплексност. Баланс, свежест и дълъг послевкус - чудесен избор за задаващите се топли месеци. 


6. ШАМПАН БРУНО ПАЯР КЮВЕ 72
Специално кюве от Bruno Paillard, което отлежава за общ период от 72 месеца. Композицията на купажа се състои от 45% Пино ноар, 33% Шардоне и 22% Пино Мюние. Истинско бижу, което заслужава да му насладим заедно с любимите хора по време на празниците. 


7. ШАТО Д'АРМАЙАК, ПОЙЯК ГРАН КРЮ, БОРДО
Вино от левия бряг на Бордо, което се намира в своя апогей. Легендарната реколта 2010 не разочарова и този път, а само възнаграждава достатъчно търпеливите. 


8. ФИАНО "ТЕРЕ ДЕЛЕ ФАТЕ" СИЦИЛИЯ
Фиано е от най-старите класически сортове на Южна Италия. Има документи, които показват, че древните римляни със сигурност са отглеждали гроздето. Вероятно древните гърци също са го отглеждали и може би те са го занесли за първи път в Италия.


9. ВЕРМЕНТИНО ЛЬО ПАРАДУ ШАТО ПЕСКИЕ
Произведено от Верментино, известен в южна Франция като Rolle. Сочно, свежо, прекрасно вино за пролетната трапеза.


10. МУСКАТ РОШ РУЛЕ, АЛЗАС
Zind-Humbrecht залагат на биодинамични практики и ниски добиви в името на концентриран плод. Реколта 2017 носи със себе си много слани през пролетта, но чакълестата почва и първите топли слънчеви лъчи допринасят за спасяването на лозята и развитието на комплексно и наситено грозде. Комбинирайте тази перла от Алзас с Азиатска кухня.

Special offers