Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато д'Армайак, Пойяк Гран Крю, Бордо
Шато д'Армайак, Пойяк Гран Крю, Бордо
 • 92

Шато д'Армайак, Пойяк Гран Крю, Бордо 2010

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0042

Типичен за Бордо купаж със страхотен финес и елегантност, които не остават незабелязани. Структурата е впечатляваща, а букетът е богат и интензивен. Вкусът е приятно освежаващ.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша
 • Дим Дим

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато д'Армайак

Шато д'Армайак

Chateau d'Armailhac се намира в апелация Pauillac и е 5eme Grand Cru Classe. Барон Philippe de Rothschild купува имението, с което са съседи отдавна, през 1933 година и в момента се управлява от неговата дъщеря. Лозята са 50 хектара, засадени с Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (25%), Cabernet Franc (23%) и Petit Verdot (2%). Беритбата се извършва ръчно и винификацията протича по класически начин. Виното отлежава в 30% нов дъб и бъчви за второ пълнене от Mouton Rothschild. Виното на Chateau d’Armailhac става все по-добро с всяка следваща реколта. Сред вината на район Pauillac то определено е мъдра покупка и трябва да се държи под око - има много winique моменти, които може да предложи.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю