1. Начало
 2. Вино
 3. Ла Сколка “Етикета Нера“ Кортезе Гави де Гави

Ла Сколка “Етикета Нера“ Кортезе Гави де Гави 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1614

Престиж, най-високо качество, органично производство, подбрано грозде от 60 годишни лозя, семейна традиция, световна слава – всичко това е събрано в една бутилка от Ла Сколка „Черен Етикет“.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Кортезе

Доминиращи аромати

 • Ядки Ядки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Ла Сколка

Ла Сколка

Имението La Scolca е закупено между 1917 и 1919 г. от прадядото на Джорджо Солдати, който днес ръководи компанията заедно с дъщеря си Киара. Името на имота La Scolca идва от „Sfurca“ или „Поглед в далечината“ (къщата някога е била наблюдателен пост) и е в унисон с визията на семейство Солдати за бъдещето на имота. През 1919 г. земята е била използвана за производство на зърно, а останалата част е била покрита с гора. Семейство Солдати променя пейзажа и съвсем нестандартно засажда лозя с белия сорт Кортезе в район, традиционно използван за отглеждане само на червено грозде. Тази далновидност обаче се отплаща - скоро производството се превръща в голямо предприятие. La Scolca е най-старата компания в областта под управлението от едно и също семейство, но може би и най-модерната. Семейство Солдати се доказва като иновативен предприемач, чието производство прославя регион „Гави“ и гроздето Кортезе не само в Италия, но и по света.

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю