Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Оя де Каденас Кава Брут

Оя де Каденас Кава Брут

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1596

Тази прекрасна кава е направена от сортовете Шардоне и Макабео. Сламеножълт цвят, фини мехурчета и чист и плодово-флорален аромат  с подчертан цитрусов характер. В комбинация с риба или леки ястия, тя гарантира перфектна хармония във вкусовите възприятия. 

Алк. 11,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Шардоне

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Винсенте Гандиа

Винсенте Гандиа

Бодега Винсенте Гандиа е на повече от сто години - първото й производство датира още от 1885 г. В днешно време тя се управлява от 4-то поколение на семейство Гандиа. През 1971 г. това е първата винарска изба във Валенсия, предлагаща бутилирано вино под собствена марка - Castillo de Liria, близо петдесет години по-късно тя все още е една от емблематичните марки на Гандиа. През 1990 г. семейството инвестира в имението Хоя де Каденас. Рай на винопроизводителя, разположен в Лас Куевас де Утиел, това идилично място има перфектните характеристики за производство на най-добро качество грозде и това довежда до цялстно вдигане на качеството и производството на отлични вина в имението. Днес вината на Бодега Винсенте Гандиа могат да бъдат открити в 90 държави на 5 континента, това е и най-голямата винарна във Валенсийската община. През 2014 г. тя печели наградата за най-добра испанска винарна в престижния международен конкурс AWC Vienna, а същата година Световната асоциация на писателите и журналистите на вина и спиртни напитки я включват в класацията си за топ 50 изби в света. През 2018 г. Европейският конгрес на еногастрономическите братства (CEUCO) присъжда наградата „Aurum Europa Excellente“ на Висенте Гандиа като „Най-добра европейска винарна“.

Всички от този производител
Каталуния

Каталуния

Наименованието на Каталуния DO е създадено през 1999 г. и обхваща всички лозя, които не са обхванати от нито един от другите 11 DO в региона. Това са Emporda, Costers del Segre, Pla de Bages, Alella, Cava, Penedes, Conca de Barbera, Tarragona, Montsant и Terra Alta DOs и Priorat, DOCa (Denominación de Origen Calificada, най-високата класификация). Каталония се счита за различна от останалите лозарски райони в Испания поради гъвкавостта на своите винени стилове. Има силно френско влияние върху две от най-разпознаваемите вина - пенливата кава в стил Шампан и червените трапезни вина, които имат сходни характеристики с тези, произведени в Русийон, точно от другата страна на Пиренеите. Основните сортове грозде са Tempranillo (известен на каталонски като Ull de Llebre), Garnacha и Monastrell (френският Mourvedre), но червените сортове от Бордо също играят важна роля в някои от най-качествените блендове, както и в сортовите вина. Въпреки че има многобройни причини за успеха на винената индустрия на Каталуния, Cava е изиграла важна роля. През 1870-те Хосе Равентос започва да произвежда пенливи вина около град Sant Sadurní d'Anoia в Пенедес, използвайки традиционния метод. Успехът на това вино е толкова голям, че районът стана център на производството на Cava в Испания и през 1986 година става DO.

Всички вина от този регион
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю