Санджовезе Гуири БИО 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0183

Guiry е второто вино на биодинамичната винарна Tenuta Mara. Характерните за Санджовезе силни танини тук са добре интегрирани и балансирани. Виното е с удивителен деликатен вкус, обгръщаш с мекота и умерена свежест.

Алк. 12.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Мента Мента

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Тенута Мара

Тенута Мара

Историята на Tenuta Mara започва през 2000 година, когато Giordano Emendatori решава да се отдаде на своята страст към виното и да създаде свое имение и марка, които посвещава и кръщава на съпругата си Mara. На двеста колометра южно от Венеция и триста и петдест северно от Рим, Tenuta Mara се простира на 7 хектара до селцето San Clemente, в област Rimini. От самото засаждане се практикува биодинамично земеделие с минимална намеса в процесите на природата. До съвършенство е доведено отглеждането на един единствен сорт Sangiovese di Romagna, от който се правят само два вида вино - MaraMia и Guiry. Сред лозите звучи Моцарт, а в избата Грегориански песнопения и всеки съд за вино е изрисуван от различни художници. И виното и изживяването са просто winique. Струва си да го опитате и на място.

Всички от този производител
Емилия-Романя

Емилия-Романя

Емилия-Романя е регионът, в който се раждат най-добрите италиански продукти и имена. Като се започне от сиренето Пармиджано Реджано и пармската шунка и се стигне до Ферари и Ламборгини... Регионът предлага смесица от природни и културни чудеса: паметници от времето на Ренесанса, обекти на наследството на ЮНЕСКО, крайбрежни ривиери, национални паркове и, разбира се, суперзвездна гастрономия, заедно с великолепни вина. В Емилия-Романя се отглеждат 58 000 хектара лозя, като почти половината от тях са в равнинната част на областта. Произвеждат се не повече от 5 милиона хектолитра вино. Един от най-известните сортове в региона е Ламбруско, което е предимно полу-сухо и пенливо, и се прави главно около Модена. Наименованието Lambrusco се отнася до червените пенливи вина. Най-разпространените клонове са Lambrusco Salamino и Lambrusco Grasparossa. Две трети от лозята се намират в обширната алувиална низина, но най-добрите райони са по хълмовете по южната граница в подножието на Апенините. Районът на Емилия-Романя е известен най-вече с леко пенливи и пенливи вина - фризанте и спуманте, като основно те са червени или розови, направени от различни клонове Ламбруско. Идеята е, че те са предимно млади, правят се за пиене веднага, тоест те са по-масови вина.

Всички вина от този регион
Санджовезе

Санджовезе

Санджовезе е тъмно оцветено грозде, синоним на червените вина от Тоскана и естествено, тясно свързано с романтиката на региона. Санджовезе е в сърцете на някои от най-известните италиански вина, благодарение на способността си да балансира високи киселини и богата танинова структура. Характерните му аромати на черни череши и тъмни костилкови плодове се подсилват от вторични нотки на сушени домати и подправки. Отлежаването в дъб допълнително допринася за обогатяването на вкусовете - към синя слива и дори диви малини. Санджовезе е единственият разрешен сорт в престижното Брунело ди Монталчино, а също и основен сорт на Вино Нобиле ди Монтепулчано, както и на известното Кианти.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю