• -15 %

Jolly in Rose 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3853

Свежо и сочно, пикантно и плодово, това розе е с подчертано плодов характер, който напомня вкусен йогурт с горски плодове. Произведено от Каберне Фран като основен сорт, то е запазило вкуса на лятото и е прекрасна компания за вечерта. Съчетава се особено добре с барбекю, гореща пикантна кухня от изтока и джаз от Ню Орлиънс. Лимитирана серия от 1235 бутилки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Череша Череша
 • Сметана Сметана

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Веселите винари

Веселите винари

The Jolly Vintners или Веселите винари са малка група ентусиасти, които казват, че приемат виното като нещо, предадено от поколенията, за да се забавляват. И те са твърдо решени да го правят. Лозето на Веселите винари е създадено от гола поляна. Поляната е не коя да е, а поляната в местността Речка до Враца – мястото, на което Ботев и неговата дружина са получили последен отдих, храна и вино, преди да се отправят към вечността. Виното на тази последна гощавка било от плодовете на лозе, разположено на същото място, a човекът – домакин и винар там в онези времена, е праотец на единия Весел винар. Ако не вярвате, отидете до паметен знак 42 от Ботевия път и се огледайте за лозето, а и за винарите. Отглеждат лозето си устойчиво и с уважение към природата – без напояване, сред треви, билки, овце и насекоми. Сортовете са френски: Гренаш, Сира, Сензо и Мурведър, които поначало се срещат по бреговете на река Рона във Франция, но вече и по брега на Речка, врачанско.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю