Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Люер Бланш Бернар Магре

Люер Бланш Бернар Магре 2023

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6086

Изключително приятно, свежо и универсално бяло вино, типично за средиземноморския тероар. Купажът е от 60% Уни Блан, 20% Рол и 20% Коломбар. Ароматите са основно на бяла праскова и ябълка, а вкусът потвърждава ароматите. Виното е отлична комбинация за салата Цезар, леки ястия с пилешко, както и леки рибни ястия и морски дарове.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Круша Круша
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Бернар Магре

Бернар Магре

Бернар Магре разполага с винарски имения в различни престижни апелации на Бордо: Château Pape Clément в Graves, Château La Tour Carnet в Haut-Médoc, Château Fombrauge в St Emilion и Clos Haut-Peyraguey в Sauternes. Собственикът Бернар Магре е френски винен магнат, който има и голям брой други имоти за производство на вино в други френски лозаро-винарски райони и други държави, включително Испания, Португалия, Чили, Аржентина, Япония, Мароко и Калифорния. От 20 години винарната работи с Мишел Ролан - наричан "кралят на купажите". Бернар Магре разполага с над 35 имения за вино и има за цел да поставя подписа си на най-восококачествените вина в света.

Всички от този производител
Лангедок-Русийон

Лангедок-Русийон

Лангедок е бил важен център за винопроизводство в продължение на няколко века, като пристанището Сете и връзката с Атлантическия океан през 17 -ти век Canal du Midi осигуряват ключови търговски пътища. Връщайки се назад, има доказателства за римско винопроизводство в района. Руините на винарска изба от първи век се намират близо до Клермон на запад от Монпелие. Средиземноморският климат и изобилната земя с почви, вариращи от скалист пясък до гъста глина, отдавна се смятат за много подходящи за производството на вино. Наследството на Лангедок-Русийон обаче често се пренебрегва в съвременната епоха, тъй като регионът придоби репутация за производство на количество над качество. Днес лицето на виното Лангедок-Русийон е драстично променено. Засадени са по -жизнеспособни сортове грозде, а имена като St Chinian, Faggères, Corbières, Pic St Loup и Terrasses du Larzac са все по -известни сред сомелиерите и любителите на виното - а вината често се предлагат като страхотно съотношение цена-качество във винените листи на най-добрите ресторанти.

Всички вина от този регион
Требиано

Требиано

Требиано е италианското име на този сорт, а иначе е познат под името Требиано Тускано, за да се разграничи от няколко други, много подобни на Требиано сорта. Той е един от водещите сортове бяло, винено грозде в Италия със своите 50 000 хектара, които са три пъти повече от хектарите на сорта, които държи второто място – Требиано Романоло. Разпространен е в южна Франция, а от там и в областта на Коняк, където е имало нужда някой да запълни празнината оставена от Фол Бланж, който бива присаден, след като чепките му изгниват. През 1958 година насажденията на Требиано във Франция са 62 000 хектара. До 1979 година насажденията достигат 128 000 хектара, но до 1988 година остават само 108 000 хектара. Официалното френско название на сорта е Угни Блан, но в областта на Коняк е познат като Сейнт Емилиян. В другите области по света, сортът е малко разпространен – 1000 хектара в Южна Африка, 240 хектара в Калифорния и 2200 хектара в Аржентина. В Австралия има около 1000 хектара, от които половината се намират в Нов Южен Уелс, а повечето от останалото в Южна Австралия. Понякога сортът е бил наричан Бяла Сира или Бял Ермитаж, но по никакъв начин не е свързан със Сира, а и не е бил отглеждан в региона на Ермитаж във Франция.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю