Безплатна доставка над 119лв

Енате Шардоне 234 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 4675

Това съблазнително шардоне от полите на Пиринеите има бледожълт цвят с лек, зеленикав блясък и ни впечатлява със сложни, интензивни аромати, в които на фин минерален фон се открояват жълта ябълка, зряла праскова, копър и екзотични плодове като гуава и маракуя. Плътно тяло и пищно небце, но чисто и свежо благодарение на приятните балансиращи киселини, и убедителен, леко меден финал.

Алк. 13.5 %

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Шардоне

Доминиращи аромати

 • Круша Круша
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Ябълка Ябълка
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Бели меса Бели меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Enate

Enate

Винарната е физическият мост между изкуството на лозето и изкуството на човека. С амбицията да създават вина с най-високо качество в рамките на наименованието за произход Сомонтано и да показват най-доброто от тази привилегирована земя, те започват своето пътуване през 1991 г. Приемайки, че изкуството е същността на идентичността на ENATE, производителите разширяват тази концепция и я превръщат в реалност чрез създаването на вина си, съчетавайки почти математическия опит на винопроизводителя с импровизацията на художника, от който енологията черпи вдъхновение. Дизайнът, технологията и най-съвременните техники съжителстват с най-голямото уважение към традицията на винопроизводството, пораждайки уникални творения, където се показва най-голямата изразителност на всеки сорт и тероар. Всички вина са проектирани в подножието на лозето, като се фокусира върху сортовия характер, предлагайки баланс и елегантност като общ знаменател. Енате нямат магически рецепти и не следват предварително дефинирани модели. Времето винаги е непредсказуемо, така че те работят от лозето и във винарната, за да се адаптират към специфичните условия на всяка година.

Всички от този производител
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю