BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. Росо ди Монталчино DOC
Rosso Montalcino Tiezzi

Росо ди Монталчино DOC

Тиедзи Енцо
Разликата между Rosso di Montalcino и Brunello di Montalcino е времето за отлежаване. Rosso старее само една година в големи бъчви от славонски дъб, което го прави по-рано достъпно на пазара. Това Россо е типично и чудесен пример от Монталчино.
  • 750 мл
  • 2015
  • Алк. %: 14.5
49,00 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Rosso Montalcino Tiezzi
Росо ди Монталчино DOC
2015

Tiezzi Enzo

След години работа като винар и агроном в най-значимите винарни на Montalcino и Montepulciano в Тоскана, Enzo Tiezzi решава да поеме предизвикателството да има собствено имение и вина. Успява да купи четири имота в близост до крепостните стени на градчето Montalcino и за първи път бутилира през 1989 година. Основното му желание е да запази и продължи традицията на вината Brunello и Rosso di Montalcino. Мацерацията е дълга и в специални бъчви, наричани “tini”, а отлежаването е само в гигантски бъчви от Славонски дъб, известни като “botte”, което дава на сорта Sangiovese фин, копринен стил. Производството е малко, само 1700 кашона от двете вина, което прави трудно откриването им. Трябва да опитате, преди реколтата да се изчерпи.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.