1. Начало
 2. Вино
 3. Виньобл де 2 Люн Пино Гри Селените Алзас

Виньобл де 2 Люн Пино Гри Селените Алзас 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1634

"Лозята на двете Луни" е автентична и биодинамична изба намираща се в Алзас. Вината отлежават 12 месеца в бъчви преди да попаднат в бутилка. Акцентът попада върху тероара и сортовата характеристика на вината.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Пино Гри

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Виньобл де 2 Люн

Виньобл де 2 Люн

Vignobles des 2 Lunes е имение от 14 хектара в сърцето на Елзас, следващо принципите на биодинамиката и сертифицирано от Demeter. Собственост е на семейство Buecher вече седем поколения. В днешно време сестрите Amelie и Cecile Buecher внасят своя принос в развитието на домейна в стремежа си към модернизация, но с уважение към миналото. През 1997 г. те преустановяват използването на пестициди и през 2007г получават биодинамичния си сертификат. Работата в лозята е изключително на ръка, дори гроздето се донася до винарната в малки ¼ тонове кошове. След леко пресоване през нощта, гравитачно то се подава към бетонните ферментационни резервоари. В избата целта е да се запази автентичността на гроздето - диви дрожди, без добавки или манипулации от какъвто и да е вид, минимално количество сяра при бутилиране. Някои бели, а именно Пино Блан и Ризлинг, както и по-голямата част от червените, отлежават в големи еднотонни дървени съдове в продължение на девет до десет месеца. Към производството на класическите елзаски вина, Amelie и Cecile добавят и производство на пенливо вино. Пенливите вина на 2 Lunes са леки и ефирни, характеризиращи се със свежест и силно минерално присъствие.

Всички от този производител
Алзас

Алзас

Разположен в североизточна Франция, между планините Вогези и френската граница с Германия, белязана от река Рейн. Дълъг, тънък регион, 185 километра от север на юг и само 40 километра от изток на запад. Ключовите лозарски райони тук са разположени по долните склонове на Вогезите, по склонове с източно и югоизточно изложение. Елзас е специализиран в бели сортове, като Ризлинг, Гевюрцтраминер, Пино Блан и Пино Гри. Тези сортове, естествено разпространени и в съседна Германия, за разлика от там, тук се произвеждат в много по-сух стил. Най-добре представени са сухият и минерален Ризлинг, пикантният и силен Гевюрцтраминер, които чудесно си подхождат с местната кухня. Други интересни и заслужващи внимание са лекият и свеж Sylvaner, както и Pinot Blanc и Pinot Gris.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю