Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Зад сцената
  4. Топ 10 пенливи вина - цена/качество

Топ 10 пенливи вина - цена/качество

19.11.2019
Автор: Seewines Admin

Изборът за месец декември – 10-те най-добри пенливи с най-добро съотношение цена/качество

Празниците наближават и онази искряща чаша с играещи мехурчета в нея започва все повече да изскача в съзнанието ми, така че мисля, че е време да заговорим за Шампан, Просеко, Франчакорта... и не само!

Надявам се всички Вие да сте в празнично-коледно настроение и всяка препоръчана от мен бутилка по-долу да Ви достави единствено и само незабравими моменти
Нямаме много време да четем през този период и бързаме, за да се присъединим към приятелите си след работа или да се приберем вкъщи и да украсяваме, така че единственият ми съвет е: вземете бутилка пенливо вино, споделете я с приятели и се наслаждавайте на компанията. Бъдете позивитни и благодарни за всички хубави неща, които Ви се случват в живота. Правете го често. Отваряйте бутилката с усмивка, а приятният пукащ звук от тапата да насочва вниманието към Вас и да приповдига настроението в стаята!


ИЗЧЕРПАНО


2018 Pét-Nat Ризлинг, Царев Брод, България - 18.90 лв.
Ако все още не сте го опитали, то може би се питате защо ли това вино присъства вече трети път в класацията ми „10-те най“. Едва ли има много места, където са останали количества от този Pét-Nat – в SeeWines успяхме да запазим за декември 50 бутилки и имайки предвид цената и качеството в бутилката, да кажем „Наздраве“ и да благодарим на Ники Кръстев от Царев Брод за „мехурчетата“, с които ни радва!




2018 The Boss, Prosecco DOC Millesimato Extra Dry, Ferro 13, Венето, Италия - 18.90лв.
Всички знаем какво е просеко, така че по-скоро бих искал да фокусирам вниманието Ви върху името Ferro 13 – проект между петима приятели, които произвеждат елегантни и свежи вина, като Prosecco The Boss e сред най-търсените в портфолиото ни.




2016 Radice, Lambrusco di Sorbara, Paltrinieri, Емилия-Романя, Италия - 27.00лв.
Мисля, че е време да бъдем по-отворени към новите неща в света на виното и да оставим настрана предубежденията към Ламбруско. През ноември срещнах Алберто от изба Paltrinieri на фестивала в Мерано, Италия (а там не присъстват случайни производители) – цялата му гама от различните Ламбруско е страхотна. Заслужава вниманието Ви не по-малко от всички други пенливи вина.




NV Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs, Frédéric Magnien, Бургундия, Франция - 35.00лв.
!!! - С тези удивителни бих искал да насоча вниманието Ви върху този креман! Това е „скритият диамант“ на тази селекция. С две думи – Шампан качество, на креман цена!





NV Franciacorta Brut DOCG, 1701 Franciacorta, Ломбардия, Италия53.00лв.
Франчакорта в Италия е каквото е Шампан във Франция. 85% шардоне, 15% пино неро, вторична ферментация в бутилка и полъх от езерото Изео. ‘Italy’s best-kept sparkling secret?’ – Франчакорта не само вече не е „тайна“, но с производители като 1701 показва, че стои „рамо до рамо“ с Шампан.




NV Brut Noir, Yann Alexandre, Шампан, Франция - 72.00лв.
Малките „производители-фермери“ в Шампан придобиват все повече разпознаваемост по света, а в България едва сега започваме да чуваме имена като Yann Alexandre, Benoît Lahaye и Jeaunaux Robin, но повярвайте ми – за много винени професионалисти тези семейни, „занаятчийски“ производители предизвикват вече доста повече интерес от добре познатите компании и има защо. Идеята за тероар, биодинамика и експресивност на реколтите е в основата на тези „чудаци“, които успешно променят представата ни за Шампан.




NV Intense mag 14, AR Lenoble, Шампан, Франция72.00лв.
AR Lenoble е сред най-добрите производители в Шампан и имайки предвид цените и философията на SeeWines да включва в портфолиото си малки производители беше наш дълг да заработим с тях и да ги представяме в България. Шампан с подобно качество и цена е задължително да се пробва!




NV Rosé Terroirs Chouilly-Bisseuil, AR Lenoble, Шампан, Франция 85.00лв.
Ако харесвате розе шампанско, то Rosé Terroirs е виното, което ще Ви препоръчам, помагайки Ви в избора в магазина ни. 92% Шардоне от Гранд Крю селото Chouilly; 8% Пино Ноар от Премиер Крю селото – Bisseuil. AR Lenoble никога не разочарова.




NV Première Cuvée, Bruno Paillard, Шампан, Франция99.00лв.
Блендът е класически за Шампан – 45% Пино Ноар, 33% Шардоне и 22% Пино Мьоние, 20% от което ферментира в дъбова бъчва. Интересното при Bruno Paillard e, че дори Non Vintage серията включва резервни вина, назад до 1985 година! Доста нисък дозаж – Extra Brut. Сред любимите ми шампански, а имайки предвид, че празниците идват – заслужаваме да се поглезим!




2014 Le Jardin de la Grosse Pierre, Benoît Lahaye, Шампан, Франция169.00лв.
Le Jardin de la Grosse Pierre e рядкост в света на Шампан, тъй като това е т.нар. “field” бленд (ралични сортове, засадени заедно) от добре познатите за областта сортове – Пино Ноар, Шардоне, Пино Мьоние, и сортове, които са изключителна рядкост – Пино Блан, Арбан, Шасла, Пти Меслие, Гро План и други. Това е специален лозов масив, който Беноа бутилира под името Le Jardin de la Grosse Pierre - годишно произвежда около 1500 бутилки, като имаме огромната чест 48 да са при нас!

Вижте още от Зад сцената

Beaujolais

Beaujolais

от Seewines Admin , 31.10.2018
Представяме Weingut Rainer Wess

Представяме Weingut Rainer Wess

от Seewines Admin , 02.10.2018
Виното на Нанси Рейгън

Виното на Нанси Рейгън

от Seewines Admin , 04.03.2020
Представяме Weingut Pittnauer

Представяме Weingut Pittnauer

от Seewines Admin , 26.10.2018