Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Зад сцената
  4. 12-те вина на 2020 година

12-те вина на 2020 година

11.01.2021
Автор: Seewines Admin

Здравейте, приятели на виното,

Отмина 2020 година и макар че вероятно много от вас биха предпочели бързо да я забравят, ние в Seewines вярваме, че каквато и да беше тя, все пак породи хубави и интересни моменти. По традиция, преди да приветстваме новата 2021 година, първо е редно да направим равносметка на старата. Като потвърждение на философията ни, че трябва да помним хубавото и да забравим останалото, ви предлагаме нашата гледна точка с тази винена ретроспекция на 2020. 


 

 

 

ЯНУАРИ


Започнахме с надежда и многообещаващо – с няколко интересни събития, които се наложи да повторим поради големия интерес от ваша страна: представихме Португалия и нейното порто, Италия с вината на Пиемонт и Тоскана, както и нова интерпретация на вината на Калифорния. Светът все още не подозираше какво предстои. Азия беше затворена, но ние се чувствахме на сигурно място и крояхме планове за годината. За нас в частност януари донесе и откритието, наречено Alliance Wines, чийто Малбек заслужено заема гордо позицията “Виното на януари"

Цена: 19,90 лв.

 

ФЕВРУАРИ 


Изпратихме януари с един прекрасен концерт Motif на цигуларката Магдалена Филипчак и отпразнувахме Трифон Зарезан, като ви посрещнахме в нашите лозя Хърсово. И в най-българския винен месец събитията при нас буквално валяха – освен из България ви разходихме из Грузия с любезната подкрепа на Посолството на Грузия у нас, из Франция с госта ни от Bruno Paillard и из Италия с помощта на вашите любимци от Ferro 13, които ни дойдоха на гости и чийто бестселър печели отличието „Виното на февруари“:

Цена: 18,90 лв.

 

МАРТ


За март е трудно да говорим. Месецът, който преобърна живота ни с главата надолу. Всичко, което бяхме планирали да ви представим, стана невъзможно. На преден план излезе една единствена мисъл – да оцелеем. като личности, като семейства, като бизнес. Все пак имахме късмета да успеем да отбележим Международния ден на жената с едно „розово събитие“, което помним и като последното препълнено събитие в първата част на годината. В негова чест е и „Виното на март“:

Цена: 21,90 лв.

 

АПРИЛ 


Извънредно положение, изолация, празници. За нас това са трите думи, които може би най-пълно описват този месец. Виртуални срещи с приятели, с роднини. Емоции по телефона, по интернет… Един различен Великден, но все пак – празничен. Месец, в който се обърнахме към себе си и ви представихме членовете на  Seewines семейството и техните любими вина. Най-търсеното и продавано от тях поема титлата „Виното на Април“:

Цена: 20,10 лв.

 

МАЙ


С нетърпение дочакахаме 13-и май, когато падна извънредното положение и хубавото време ни извика навън. Жадни за срещи, нахлухме в любимите ресторанти за дълги и протяжни обеди и вечери с приятели. Вярвахме, че топлото слънце е изгонило вируса, и с наслада поемахме лъчите му. И в унисон с нуждата от разхлада и желанието за лекота погледът резонно се обърна към белите вина. Виното на май е Fresh & Easy:

Цена: 19,90 лв.

 

ЮНИ


Възобновихме събитията в Seewines Gallery с огромна радост и при небивал интерес от ваша страна. Акцентирахме върху свежите вина от Германия и Франция, а ентусиазмът ви показа, че сте жадни за знания и вкусове. И в тази неравна борба между Мозел, Елзас и Бургундия, все пак превес накрая взе последният от трите региона, превръщайки се във „Виното на юни“:

Цена: 35,00 лв.

 

ЮЛИ


В друга година юли е месецът на морето, но тази бе различна. Мечтаехме за него, но все още имахме едно наум. И замествахме мечтите със събития. Но каквото и да правехме, вкусовете и предпочитанията гравитираха около едно – Совиньон Блан, сортът, символ на лятото. Без да се замисляме повече, „Виното на юли“ е точно това:

Цена: 26,90 лв.

 

АВГУСТ 


Това е месецът, в който паднаха всички задръжки и страхове – толкова бе силен зовът на морето. А какво по-хубаво от това вълните да се плискат в краката, а ръката да държи освежаващия коктейл на Джузепе Чиприани – „Виното на август“:

Цена: 21,90 лв.

 

СЕПТЕМВРИ 


Късно започналото лято продължи и в този месец. И в колебанията между коктейла Белини, розе и бяло вино отново имаше един отчетлив водач във вкусовете. Но този път ви предложихме нещо по-различно – Нова Зеландия, но през погледа на Alliance Wine, заслужен носител на титлата „Виното на септември“:

Цена: 21,90 лв.

 

ОКТОМВРИ


С напредването на есента започнаха отново да се прокрадват тревожни новини, които връщаха объркания свят обратно към напрегнатото всекидневие и несигурността. Напук на всичко, ние решихме да започнем месеца с пълната с емоция Ливанска вечер – събитие, за което се говореше дълго. Отбелязахме втория рожден ден на любимия ви магазин Seewines Gallery. И съвсем естествено „Виното на октомври“ е от един от предпочитаните сортове – както на вас, клиентите, така и на винените експерти, които ви консултират:

Цена: 20,90 лв.

 

НОЕМВРИ


Дефилето на младото вино Божоле нуво, Черен петък, Ден на благодарността и засилваща атака на вируса. С какво да отбележим този месец в паметта си – за нас най-логично изборът пада върху Деня на благодарността. Защото наистина сме благодарни – на вас, нашите клиенти, че останахте до нас и ни се доверихте; благодарим на лекарите, които останаха на поста си и се грижиха за нуждаещите се; на близки и непознати – че останаха Човеци.

Но каквото и да говорим, ноември си остава месецът, който отново ни раздели и завъртя в друга посока, неочаквана за нас. Така съвсем целенасочено избрахме да отличим като “Виното на Ноември“ The Wrong ‘Un заради името (подаване в крикета, при което след удара топката отива в противоположната на желаната посока):

Цена: 14,90 лв.

 

ДЕКЕМВРИ


Може би този месец можем да наречем месец на надеждата. Всички гледахме с очакване към часовника, отмерващ последните дни и часове на отминаващата година. Дойдоха новините за ваксината, Азия, Австралия и Нова Зеландия показаха, че можем да сме по-силни от вируса. Засили се надеждата, че 2021 ще бъде различна, ще бъде добра и мирна, ще ни върне пътуванията, срещите, живота – такъв, какъвто беше. Затова и „Виното на Декември“, макар и подсъзнателно, носи точно това значение в името си (Speri на италиански означава “надяваш се”, без да сме сигурни дали семейство Спери държи на това значение във фамилията си, но на нас ни хареса много!) и тази връзка е може би най-добрият завършек на тази наша Seewines ретроспекция— нека има надежда за всички нас!

Цена: 19,90 лв.

 

Вижте още от Зад сцената

Риоха

Риоха

от Seewines Admin , 27.12.2018
Sonoma Valley Ava

Sonoma Valley Ava

от Seewines Admin , 25.10.2018
Beaujolais

Beaujolais

от Seewines Admin , 31.10.2018
Каталуния

Каталуния

от Seewines Admin , 14.01.2019