Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Блог
  3. Видеа
  4. Винен клуб

Винен клуб

11.06.2018
Автор: Seewines Admin

Светът на виното е огромен и ако още не сте се убедили в това, просто се разходете по страниците на нашия магазин. Прегледайте и лявата колона с филтри, по които може да търсите - неизброими са комбинациите от география, вид, стил, сорт, година и цена, които са възможни при избора ви на вино.

Винените клубове правят избора по-лесен и по-приятен. Най-често се предлагат от самите винарни или магазини за вино (онлайн и офлайн), но може да намерите и такива, които се развиват самостоятелно. Вино клубът предлага на клиентите си 2, 3, 6 или друг брой бутилки с един, два или три месечна периодичност - според условията и клиента. Вината се подбират от специалист по определени критерии - в зависимост от вида клуб и неговата тема. Накратко казано - получавате опитен и специално подготвен гид, който Ви води и помага да обогатите и направите още по приятно пътуването си в света на виното, без дори да напускате удобството на своя дом. Ще ви споделим, как постъпваме ние в Seewines: Определяме си дата за доставка и каним гости за вечеря на следващия ден, като избираме меню от предложенията за подходящи храни на сайта. Винаги отличен резултат - една прекрасна вечер с приятели и винени истории.

Идеята за вино клубовете е сравнително скорошна и модерна придобивка - стартира през 1972г. в малкия магазин за алкохолни напитки в Palos Verdes Estates, Калифорния, собственост на Paul Kalemkiarian Старши. Когато клиентът се нуждаел от съвет за покупка на вино, той го насочвал към бутилка бяло и бутилка червено вино, които предварително дегустирал и определял като Вино на Месеца. Много скоро, клиентите започнали да искат тази селекция да бъде доставена в домовете им. Тогава Paul Kalemkiarian Младши (още юноша по това време) получавал списък от баща си, товарел камионетката от склада и обикалял клиентите с месечната доставка. Броят на клиентите, търсещи тази услуга, се увеличавал постоянно и тази дейност прерастнала в клуб Вино на Месеца и като такава съществува и до днес. Клубът, който сега е собственост и се управлява от Paul Kalemkiarian Младши, продължава своята традиция да доставя две бутилки вино всеки месец. Днес вече броят на щатите, в които той има лиценз да доставя, се е увеличил до 33, но не е само това - увеличил се е и броят на клубовете в различни ценови и тематични вариации. За последните 50тина години това удобство е спечелило голяма популярност сред клиентите, особено от другата страна на Атлантическия океан. Вече е почти обичайно винарните да имат свои клубове, които да доставят продукцията им до клиентите. Навлизането на интернет в ритейл-търговията с огромна сила също поема идеята и предлага голямо разнообразие от клубове - абонаменти. Постепенно Вино на Месеца придобива генеричен характер и започва да се използва широко като нарицателно. Подобно на фирмата Xerox, когато всички копирни машини бяха наричани Xerox независимо, че може да не са на същия производител. Адвокатите на Paul Kalemkiarian Младши обаче успяват - на основание собствеността върху търговската марка Вино на Месеца - да сключат сделка с Google, Yahoo и MSN и когато на техните търсачки се въведе Wine of the Month, на първо място в резултатите да се появява винаги оригиналният клуб от 1972г., без други реклами на страницата.

Клубове има всякакви - свят широк. Трябва да имате предвид обаче, че доставката е основна пречка виното да пътува свободно из света, когато не е в търговски количества. Виното е обемиста стока, с тежък амбалаж и изисквания за сигурност и съхранение, които, в зависимост от дестинацията и количеството, могат да направят цената на доставката непреодолимо висока. Затова, когато избирате клуб, хубаво е да е в страната и да разполага с условия за съхранение и специално опаковане на виното, както и да предлага замяна при повреда или загуба. Разбира се, имате на разположение Винените клубове на SEEWINES, които отговарят на тези изисквания, защото се стремим да предложим най-добра и winique услуга на клиентите ни - от Вас единствено се иска да се доверите на усета на нашите специалисти-сомелиери, които ще подбират Вашето вино ежемесечно и ще Ви го доставяме в удобно за Вас време и пожелана от Вас дата.