Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Вила Антинори Бианко Антинори
Вила Антинори Бианко Антинори

Вила Антинори Бианко Антинори 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4502

Вила Антинори Биано е бленд от 70% Требиано и Малвазия 30%, Шардоне, Пино бианко и Пино гриджо. Гроздето е изронено и смачкано много леко. Мъстта е охладена до 10°C, за да подтикне естественото избистряне и след това е прехвърлена в неръждаеми стоманени цистерни, където алкохолната ферментация протича при температура не по-висока от 18°C. Притежава светъл, сламестожълт цвят; интензивен нос с нотки на пролетни цветя; на небце меко и свежо, с добър продължителен, ароматичен вкус.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Акация Акация
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Антинори

Антинори

Семейство Антинори е отдадено на изкуството на винопроизводството вече над шест века, от 1385 г. насам, когато Джовани ди Пиеро Антинори става член на „Arte Fiorentina dei Vinattieri“, гилдията на флорентинските винопроизводители. През цялата си история на тези двадесет и шест поколения, семейство Антинори управлява бизнеса директно, вземайки иновативни и понякога смели решения, с уважение към традициите и околната среда. Днес Албиера Антинори е президент на Маркеси Антинори с подкрепата на двете си сестри, Алегра и Алесия. Баща им, Маркезе Пиеро Антинори, е настоящият почетен президент на компанията и човекът зад световноизвестното Tignanello от Кианти - вино, с което счупва традицията и прави бленд между санджовезе и френските сортове каберне совиньон и каберне фран. Традицията, страстта, иновативността и интуицията движещи сили за Marchesi Antinori, които и до днес им помагат да се утвърждават като един от най-важните винопроизводители на елитно италианско вино.

Всички от този производител
Тоскана

Тоскана

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

Всички вина от този регион
Требиано

Требиано

Требиано е италианското име на този сорт, а иначе е познат под името Требиано Тускано, за да се разграничи от няколко други, много подобни на Требиано сорта. Той е един от водещите сортове бяло, винено грозде в Италия със своите 50 000 хектара, които са три пъти повече от хектарите на сорта, които държи второто място – Требиано Романоло. Разпространен е в южна Франция, а от там и в областта на Коняк, където е имало нужда някой да запълни празнината оставена от Фол Бланж, който бива присаден, след като чепките му изгниват. През 1958 година насажденията на Требиано във Франция са 62 000 хектара. До 1979 година насажденията достигат 128 000 хектара, но до 1988 година остават само 108 000 хектара. Официалното френско название на сорта е Угни Блан, но в областта на Коняк е познат като Сейнт Емилиян. В другите области по света, сортът е малко разпространен – 1000 хектара в Южна Африка, 240 хектара в Калифорния и 2200 хектара в Аржентина. В Австралия има около 1000 хектара, от които половината се намират в Нов Южен Уелс, а повечето от останалото в Южна Австралия. Понякога сортът е бил наричан Бяла Сира или Бял Ермитаж, но по никакъв начин не е свързан със Сира, а и не е бил отглеждан в региона на Ермитаж във Франция.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю