Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Пино Гри Ан Сертан Регар Жосмайер

Пино Гри Ан Сертан Регар Жосмайер 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4466

Гроздето за това сухо вино от 100% Пино Гри идва от един единствен плот със стари лозя на възраст от 80 години - най-старите, собственост на избата. Гроздоберът е ръчен, а ферментация спонтанна и завършва в стара, неутрална, малка дъбова бъчва, където виното отлежава върху фините си утайки няколко месеца до бутилиране.

Това великолепно бяло вино се определя преди всичко от финеса на киселините, дължащ се на много старите лозя на този парцел. Виното е плътно и богато, твърдата му и фокусирана структура контрастира с естествената широта на сорта грозде. Откриваме аромати на бели цветя, понякога анасон, ароматни билки и бели плодове. Финалът носи соленовати нотки, преминаващи към землисти тонове. Вино с над 15 години потенциал, което ще отлежи прекрасно в бутилката, развивайки богати аромати на зрели плодове и подправки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Пино Гри

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Землисти аромати Землисти аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Бели меса Бели меса
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Домен Жосмейер

Домен Жосмейер

Винарната е създадена през 1963 година, когато Hubert Meyer прибавя първите три букви от името на баща си (Joseph) към фамилното име. Семейството е в търговията с вино от 1854. Josmeyer се намира в Wintzenheim, област Haut-Rhin, район Alsace, североизточна Франция - на 4 км от град Colmar, столица на департамента. Двадесет и осем хектара лози, от които 3.5 хектара Grand Crus Hengst и Brand, са засети с обичайните за района сортове Riesling, Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Gewurztraminer, Sylvaner, Muscat и Pinot Noir. През 1995 преминават към органично и биодинамично земеделие, като получават сертификат през 2004 година. В избата също процесите са естествени и без добавки. Josmeyer правят основно сухи вина, с огромен потенциал за стареене и развитие в бутилката. Ако искате да се насладите на класически вкус от района на Alsace, Josmeyer е Вашия winique избор.

Всички от този производител
Алзас

Алзас

Разположен в североизточна Франция, между планините Вогези и френската граница с Германия, белязана от река Рейн. Дълъг, тънък регион, 185 километра от север на юг и само 40 километра от изток на запад. Ключовите лозарски райони тук са разположени по долните склонове на Вогезите, по склонове с източно и югоизточно изложение. Елзас е специализиран в бели сортове, като Ризлинг, Гевюрцтраминер, Пино Блан и Пино Гри. Тези сортове, естествено разпространени и в съседна Германия, за разлика от там, тук се произвеждат в много по-сух стил. Най-добре представени са сухият и минерален Ризлинг, пикантният и силен Гевюрцтраминер, които чудесно си подхождат с местната кухня. Други интересни и заслужващи внимание са лекият и свеж Sylvaner, както и Pinot Blanc и Pinot Gris.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю