Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Други червени
 6. Трабуки, Амароне дела Валполичела DOC

Трабуки, Амароне дела Валполичела DOC 2009

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0152

При производството на Амароне гроздовете се изсушават върху специални решетки, с цел изпарение на част от водата и концентриране на вкусовете и захарите. След ферментация виното отлежава в продължение на три години във френски дъбови бъчви.

Алк. 16 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Абростин

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Шоколад Шоколад
 • Конфитюрени нюанси Конфитюрени нюанси

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Трабуки д'Иласи

Трабуки д'Иласи

Селцето Illasi е на петнайсетина километра от Верона във винарския регион Valpolicella, северна Италия. Това е вторият по големина район, след Кианти, в производството на вина с DOC означение. Семейство Trabucchi са адвокати, професори и политици - изключително благородни хора с прогресивни виждания и огромно значение за развитието на региона и неговата винарска индустрия. Техните виждания за опазването на земята и природата водят до сертифицирането на винарната като органичен производител през 1993. Лозите се простират на 22 хектара, на височина от 140 до 300 метра и са засяти предимно с местни сортове като Corvia, Corvinone, Rondinella и Oseleta. Вината отразяват по чист и свеж начин тероара на този древен винарски район.

Всички от този производител
Венето

Венето

Вината от Венето са многолики и необятни като самия него. Венето е по-малък регион от Пиемонт, Тоскана, Сицилия, Пулия, но произвежда повече вино от всеки от тях. Невероятен факт, който всъщност лесно може да бъде разбран, като споменем, кои са вината, които се произвеждат тук - Амароне, Валполичела, Соаве и - разбира се - Просеко. Все имена, добили световно признание, особено в последните десетилетия на 20ти век, когато италианското вино все повече започва да печели слава по света. Невероятното разнообразие на тероар и релеф, сортове и оптимални климатични условия са предпоставка и за многоликото представяне на Венето на винената сцена - от сухи, бели вина, до пенливото лятно изкушение, от леките червени и непретенциозни вина от Валполичела до плътните и наситени амароне и речото. Почти цялата гама на винопроизводството е представена тук, а като добавим и наситените с история градове - притегателната сила на Венето става още по-осезаема и могъща.

Всички вина от този регион
Абростин

Абростин

Абрустин (Abrostine) е древен и почти изчезнал сорт грозде за червено вино от Тоскана. Днес само един производител, Podere Santa Felicità, прави вино от този сорт. То носи името Sempremai Sorte, символизиращо несигурността на съдбата на Абрустин. Sempremai е съставено от две италиански думи - sempre ("винаги") и mai ("никога"), докато sorte означава "съдба". Сортът чудесно се комбинира с местните тоскански специалитети - pasta alla buttera (паста с пене с италианска наденица и домати), печен патладжан с чесън, както и с отлежал пармезан.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю