Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Шампанско
 6. Бернар Реми Милезим Шампан

Бернар Реми Милезим Шампан 2013

Изчерпана наличност
Арт.№ 3907

Това изключително шампанско с декларирана реколта - Millésime, е с ярък златист цвят. Носът е фин и изразителен с деликатни аромати, разкриващи минералността и елегантността на произхода на искрящото вино. Преобладаващо флоралното небце подчертава сложността и зрелостта, които правят Millésime великолепно кюве, наистина достойно за масата на всеки празник или тържество.

Поднесете го ледено в компанията на стриди или други пресни морски даорве.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Круша Круша
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Bernard Remy Champagne

Bernard Remy Champagne

През 1968 г. Бернар Реми купува първите си лозя в селцето Алеман в Côte des Blancs. През 1983 решава да построи истинска изба, за да прави собствено шампанско и по този начин да "затвори цикъла". В желанието си да разшири лозето си, през 1986 г. той закупува три допълнителни хектара, с което утроява производството. Първата изба вече е твърде тясна, за да съхранява всички изключителни вина, и той я разширява на три пъти - през 1990 г., 1997 г. и неотдавна през 2008 г. Синът му Руди се присъединява през 1996 г. и поема фирмата през 2008, но Бернар никога не е много далеч от него.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Рейтинг
5
1 Мнения
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
Джони К
преди 10 месеца
Свежест
иключетелно свежо, наситено с аромат на плодове, малки дълготрайни мехурчета , сухо и привлекателно. Много качественно шампанско