Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Регион
 4. Стар свят
 5. Франция
 6. Шампан
 7. Бернар Реми Розе Шампан 0.375ml

Бернар Реми Розе Шампан 0.375ml

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4206

Розето е с елегантен меден цвят. Носът разкрива деликатен и лек букет от малини. Закръглено и заоблено тяло с интензивни нюанси на зрели плодове. Розето е идеалният спътник на меки плодови кейкове или шоколадов сладкиш с течен център. Купажът е 60 % Пино ноар, 30 % Шардоне и по 5 % от Мьоние и Бузи руж. 2 години отлежаване в избата. Дозаж 8 г/л.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Череша Череша
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Шоколад Шоколад
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Bernard Remy Champagne

Bernard Remy Champagne

През 1968 г. Бернар Реми купува първите си лозя в селцето Алеман в Côte des Blancs. През 1983 решава да построи истинска изба, за да прави собствено шампанско и по този начин да "затвори цикъла". В желанието си да разшири лозето си, през 1986 г. той закупува три допълнителни хектара, с което утроява производството. Първата изба вече е твърде тясна, за да съхранява всички изключителни вина, и той я разширява на три пъти - през 1990 г., 1997 г. и неотдавна през 2008 г. Синът му Руди се присъединява през 1996 г. и поема фирмата през 2008, но Бернар никога не е много далеч от него.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю