Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Блог
  3. Вино и храна
  4. Вино и гурме – само на клик от вас

Вино и гурме – само на клик от вас

05.09.2023
Автор: Seewines

Seewines – виното он-лайн, съвсем естествено пораснахме и се развихме в кулинарна посока! 

Ние в Seewines винаги сме залагали на едно основно предимство – безкомпромисна селекция от превъзходни български и вносни вина. Но тъкмо вие, нашите клиенти, ни насочихте в посоката, която е естествено продължение на нашите усилия в селекцията с премиумни вина. А именно – гурме-храни от най-висок клас, които подбрахме в специални съчетания за вас!

Как ви се струва възможността да комбинирате изискано френско шампанско с патешка терина? Или пищното и минерално Греко ди Туфо от Кампания с маслени бисквити с карамел и солено масло? Ами комбинация от провансалско Гран Крю розе с рийет от омар? Или пък бургундски Пино ноар със сатенено гладко френско сирене Бри?

Предложенията ни в гурме секцията са над 200, но за да ви улесним сме направили няколко класически съчетания за вас, изпитани и проверени във времето. 

А ето и още полезни насоки, които да следвате, ако решите сами да съчетаете продукти от нашето портфолио в своя, индивидуална подаръчна кошница:

Ако изберете рибен или морски деликатес, можете спокойно да се насочите към секцията от шампански вина, кава или креман. Класическа комбинация също би била с бяло вино от текущата реколта, без контакт с дъб. Проверени варианти са Шардонета без дъб, Шабли и свеж Совиньон блан (Сансер от Франция), минералните бели вина на Австрия, български бели от текущата реколта. Препоръчваме ви да комбинирате и с някои от крекерите и гризините, които ще допринесат за цялостното удоволствие.

Ако искате да впечатлите с избор на класическо сирене като Бри или Камамбер, тогава идете в секция Пино ноар, или като интересна алтернатива (макар и далеч не на принципа на регионалното съчетание) – български вина от сорта Широка мелнишка лоза. 

Сред сирената има едно, което е с ранга на истински крал и това безспорно е Рокфор. Синьото сирене от Централната част на Франция е еталон за всички останали в тази категория, но неговият интензивен характер го прави много трудно за съчетание с вина. Една от най-великите гурме комбинации обаче, е с благородно сладко вино (класиката е със Сотерн, но опитайте достъпните български версии от Пти мансан).

Пастата и всички видове италиански сирена и колбаси, съответно, съвсем естествено ви водят към избор на вино от необятната секция с италиански вина, които можете да поднесете в безброй възможни комбинации.

А ако искате да подберете различни по стил и вкус продукти и ви е трудно да изберете едно вино, то не се колебайте – изберете нежно розе – от Прованс, от България или от Шампан!

В новата секция Гурме а Seewines ви очакват предложения, на които никой, ама наистина никой, не може да устои! 

И всичко това с доставка в рамките на 24 часа за София и чрез партньори в цялата страна до два работни дни.

Свързани продукти

Вижте още от Вино и храна

Галерия SeeWines

Галерия SeeWines

от Seewines Admin , 10.12.2018
Година на изненади

Година на изненади

от Seewines Admin , 26.08.2019
Благодаря!

Благодаря!

от Seewines Admin , 24.11.2020
Подходящи вина за агнешко

Подходящи вина за агнешко

от Seewines Admin , 28.04.2022