1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Сира
 6. Кроз-Ермитаж Руж Е.Гигал

Кроз-Ермитаж Руж Е.Гигал 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2633

Вино произведени от над 35 годишни лозови масиви. 3 седмици мацерация и ферментация в метални съдове. Виното отлежава 18 месеца в дъбови бъчви.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Сира

Доминиращи аромати

 • Черна череша Черна череша
 • Черен пипер Черен пипер
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Гигал

Гигал

Domaine Guigal е основан през 1946 г. от Etienne Guigal в Ampuis; малко, древно селце в сърцето на наименованието Кот Роти с уникални лозя. Етиен се установява там през 1924 г., едва 14-годишен, и в продължение на години прави вино за 67 реколти в Кот-Роти, като дори участва в развитието на заведението Vidal-Fleury. През 1961 г. все още много млад Марсел Гигал поема управлението на домейна, а през 1973 г. към него се присъединява и съпругата му Бернадет. Двамата работят рамо до рамо, за да разширят семейния бизнес. През 1975 г. се ражда синът им Филип и днес той е енологът на домейна. Заедно със съпругата си Ева те вече представляват трето поколение винари, произвеждащи едни от най-големите вина в долината на Рона.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Сира

Сира

Сира / Шираз - две имена, визиращи един и същ сорт грозде - винопроизводителите от Стар свят използват първото, а тези от Нов свят - второто. Гроздето е наситено тъмно червено и е едно от малкото видове, от които не може да се произведе бяло вино, тъй като дори пулпата на зърното е обагрена в цвят. Виното от сира притежава много типични флорални нотки, които преливат към билки и подправки като бял и дори черен пипер при отлежаване. Тези специфики на сорта много силно се подчертават при бленд с вионие, който все по-често се използва вече не само в Южна Франция, но и по света. Вино от сира може да отлежава с десетилетия, което подсилва ароматите на презряла синя слива и почти ориенталски подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю