Безплатна доставка над 119 лв.
Куне Резерва Риоха

Куне Резерва Риоха 2017

Изчерпана наличност
Арт.№ 4292

Темпранийо 85% & Гарнача тинта, Грасиано, Масуело - 15%. Средноинтензивен рубинен цвят. Наситен аромат на свежи диви ягоди и ликорис, типични за сорта Темпранийо. Добре съчетан със сладките аромати на подправки от отлежаването в дъбови бъчви. Копринени танини и дълъг, плодов финал. Отлична компания за червени меса и отлежали сирена.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Бадем Бадем
 • Череша Череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Bodega Bela

Bodega Bela

Bela е почит към основателите на CVNE, изразена чрез изключителна винарна и лозя. Всичко това го прави уникално място за производство и отлежаване на най-специалните вина Ribera del Duero. Bela е основана през 2017 г. във Villalba de Duero, когато CVNE се впусна в ново начинание в Ribera del Duero, фокусирайки се върху лозови масиви, разположени в няколко села в региона. Резултатът е модерна винарна, която се гордее с красив дизайн от дърво и стъкло, кацнала величествено сред равнините на региона Рибера дел Дуеро. Огромни дървени колони ограждат винарната с площ над 6000 m², която разполага с подземна изба с капацитет от 10 000 барела, зона за ферментация и зала за дегустация. Посетителите се посрещат на входа от тераса и жив зелен покрив. Винарната е заобиколена от 74 хектара лозя. Това е свеж израз на модела CVNE, базиран на качествени, занаятчийски и традиционни методи за винопроизводство и уникална обстановка за винен туризъм, разположен в средата на винарския регион Рибера дел Дуеро. Тази винарна е почит към предците на семейство CVNE. Винарната е кръстена на София, дъщеря на Еусебио Реал де Асуа, съосновател на избата през 1879 г. и на свой ред прабаба на настоящите мениджъри. Тя беше известна в семейните среди като Бела. Всъщност трите звезди, украсяващи етикетите на виното, означават Бела и нейните братя и сестри, Ауреа Минерва и Рамон.

Всички от този производител
Риоха

Риоха

Без съмнение това е родината на най-старото и най-уважаваното червено вино в Испания, съперник на който е само Херес. Лозята проследяват течението на река Ебро на около 100 километра между градовете Харо и Алфаро. Районът е кръстен на реката, която тече през него, Rio Oja. Разделен е на три отделни области; Рио Алта, най-високата, където вината се считат за елегантни и с балансирана киселинност; Alavesa средната (тук киселинността е малко по-изразена) и Baja, най-ниската, където чувствително по-топлият климат обуславя и по-отчетливата наситеност и плътност във вина. Като цяло най-добрите вина идват от Alta и Alavesa, въпреки че много от тях са комбинация от двете. Основното грозде тук е Tempranillo, често в бленд с Garnacha и понякога Carignane. Всички вина в Риоха в топ-категория отлежават задължително в дъб, като исторически погледнато предпочитан е ммериканският дъб. В днешно време обаче много винарни използват комбинация от американски и френски дъб. Съзряването на американски дъб е това, което придава на по-традиционните червени вина Риоха отличителните нотки на кокос, ванилия и сладка подправка. Времето, което виното от Риоха прекарва в барел, диктува коя от официалните категории за отлежаване на Риоха ще заеме място на етикета: Joven, Crianza, Reserva или Gran Reserva. Вината Rioja Joven са предназначени за консумация в рамките на две години от реколтата. Те прекарват малко или никакво време в дъб - jóven е испанската дума за "млад". Червените вина Crianza отлежават поне една година в дъб и една година в бутилка и едва през третата година излизат на пазара. Червените вина Reserva прекарват минимум една година в дъб и не могат да бъдат представени преди пълни три години след прибирането на реколтата. Gran Reserva претърпяват общо петгодишно отлежаване с поне две години, прекарани в дъбови бъчви.

Всички вина от този регион
Темпранийо

Темпранийо

Почти всяко червено вино в Испания от Риоха или Рибера дел Дуеро съдържа в бленда си темпранийо, а в Португалия е част от вината от Долината на Дуро, но под името Тинта Рориз, както и основа за световноизвестното фортифицирано вино Порт. Червените вина с участието на темпранийо се характеризират с широк спектър от аромати - от ягоди, касис и череши до сини сливи, шоколад и тютюн, в зависимост от климат, възраст на лозята и отлежаването в дъб.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю