Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Каберне Фран
 6. Кюве Медиевале Шинон Домейн де ла Командери

Кюве Медиевале Шинон Домейн де ла Командери 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 3980

Domaine de la Commanderie е малка винарна в сърцето на Лоара. Шинон безспорно е най-добрата апелация за отглеждане на Каберне Фран - символът на региона. Лозята се намират на склоновете на р. Виен, ляв приток на р. Лоара. Почвите са песъкливо-чакълести с дневни и нощни температурни разлики които помагат за запазване на свежия и плодов характер на вината.

Кюве Медиевале 2018 е 100% Каберне Фран от стари лозя,с кратка мацерация с цел запазването на плодовия характер на виното. Собственик и винар е Филип Пан, който  влага цялото си умение и страст за да произведе своите изключителни и качествени вина, пресъздаващи духа на тероара.

Виното се комбинира чудесно с готвени и сушени меса, барбекю, бели меса и речна риба.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Виолетки Виолетки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Домейн де ла Командери

Домейн де ла Командери

Домейн де ла Командери е малка винарна в сърцето на Лоара. Шинон безспорно е най-добрата апелация за отглеждане на Каберне Фран - символът на региона. Лозята се намират на склоновете на р. Виен, ляв приток на р. Лоара. Почвите са песъкливо-чакълести с дневни и нощни температурни разлики, които спомагат за запазване на свежия и плодов характер на вината.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю