Безплатна доставка над 119лв

Дизеньо Каберне Фран 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4782

100% Каберне Фран

Лозовият масив от 7 дка се намира в землището на с. Хърсово, Мелнишко, а средната възраст на лозята е близо 30 години. Дълбоката им коренова система спомага за снабдяване на лозите с минерални вещества и микроелементи, което неизменно дава отражение върху структурата на полученото вино. Практикува се биодинамично лозарство, което допълнително спомага за силно изразената тероарна изява в профила на виното. Почвите са червеникави и глинести, а климатът е топъл, Средиземноморски, благодарение на въздушните течения, идващи от Егейско море. Вечер от заобикалящите планини се спускат по-хладни течения, обуславящи по-големите денонощни амплитуди, което способства бавното и постепенно съзряване на гроздето.

Гроздоберът се извършва през втората половина на месец септември, на ръка, което позволява селекцията да стартира още на лозята. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана, а след приключване виното продължава своето развитие в продължение на 1 година в 400-литрови френски дъбови бъчви, второ и трето зареждане. Disegno е лимитирана партида от 2660 бутилки по 0.75л.

Виното има интензивен рубинен цвят, сравнително неутрален нос, но постепенно разкрива изключителна дълбочина и потенциал с нотки на презрели черни плодове, мастило, черна маслина, мъхове и розмарин. Тези усещания се пренасят и във вкуса, който е комплексен, а таниновата структура – мощна. Тялото е плътно с дълъг финал.

 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Слива Слива
 • Дим Дим
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

AYA Estate Vineyards

AYA Estate Vineyards

AYA Estate Vineyards е компания, наследник на лозарските знания на няколко поколения, с над 80 години опит в занаятчийското производство на вина. Тези традиции обуславят и посоката на проекта – възраждане на ендемични български сортове и фокусиране върху тероарната изразеност на виното, благодарение на работата с природата, а не срещу нея. Основните масиви са разположени в Югозападна България, в землището на с. Хърсово, Мелнишко, но разполагат и с 10 хектара в Североизточна България, само на 2км от Черно море, в близост до нос Калиакра, което обуславя свежестта на белите вина, произвеждани от AYA Estate Vineyards, особено емблематичен от които е Совиньон блан. Лозята в Хърсово, от които се добива гроздето Широка мелнишка лоза, са на възраст над 50 години, а новите насаждения със Сира, макар и все още млади, впечатляват с потенциала си и изразените пиперливи характеристики на сорта. Seewines следва принципите на биодинамиката, както в лозята, така и в самото винопроизводство, поддържа биоразнообразието в лозята и около тях и практикува максимално щадящо и природосъобразно лозарство.

Всички от този производител
Долината на Струма

Долината на Струма

Районът на долината на Струма обхваща югозападната част на България и българската част на Македония. Климатът в региона е специфичен и е силно повлиян от топлите течения от Средиземно море. Основните сортове грозде тук са местният ендемичен сорт Широка Мелнишка лоза, Мелник 55 (кръстоска между Широка Мелнишка лоза и френския сорт Валдигие), но също така и международните Каберне Совиньон, Мерло, Сира и др. Поради сухия климат и високите температури, вината развиват топли южни тонове в аромата, с нюанси на зрели плодове и плътно богато тяло. Особен интерес представляват вината от Широка мелнишка лоза, отчасти поради факта, че сортът е труден за отглеждане, тъй като узрява в края на есента. Днес регионът е най-динамично развиващият се в България, с много нови, малки, семейни винарни, все по-фокусирани върху качеството и тероарната експресия на вината, които произвеждат.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю