Безплатна доставка над 119лв

Гъмза Темпус Вини 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5189

Брането е ръчно в касетки по 5 килограма и ги оставихме в едно проветриво помещение с относителна влажност. След това виното се прехвърля в две френски дъбови бъчви за 4 месеца, като гроздето седи върху финните утайки за по-голяма наситеност и характер. Ароматът е пленяващ, дълбок и опушен. Букет от соленоватост, вишни конфи, зрели боровинки и мока. Вкусът е изненадващо плодов (вишни, боровинки и горски ягоди), объл и концентриран в началото, последвани от средно-интензивни киселини и меки танини. Финалът е леко сух,с много концентрация и послевкус. Вино което може да се пие сега или да отлежава 5-7 години.Общо произведени 690 бутилки.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Сорт

Гъмза

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Боровинка Боровинка
 • Вишна Вишна

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Видинска Гъмза

Видинска Гъмза

“Видинска Гъмза” е младо име на винения пазар в България. Създадена от собственици на над 600 дка винени лозя в района на село Ново Село, област Видин, тя въплъщава най – добрите традиции на новоселските винари, прочули областта с производството на висококачествени вина. Стопаните на “Видинска Гъмза” отглеждат и обработват повече от 600 дка собствени лозови масиви, разположени по хълмовете на южния Дунавски бряг, около село Ново Село. Умереноконтиненталният климат в района, горещото лято и голямото количество слънчеви дни, както и проветривостта на хълмовете с насажденията са идеални дори и за „капризния” сорт Гъмза.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю