Безплатна доставка над 119 лв.

Дио Елиес Кир Яни 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5953

Виното е произведено от избрани парцели лозя в имението на Кир Яни в района на Науса, разположено на надморска височина между 120-280 м. Купаж от Сира 70% и Мерло 30%, който отлежава 14 месеца в 225-литрови френски и американски дъбови бъчви, а в последствие и още 8 месеца в бутилка.

Вино с наситен, рубинен цвят, чийто нос показва изявен характер, съставен от нотки на чушки, карамел и шоколад, появяващи се на фона на зрели червени плодове и дим. Небцето е пълно, с обем, богата структура и галеща устните свежест, която създава продължителен, пикантен финал.

Това вино е подходящо за задушено говеждо или еленско месо, както и със зрели сирена.

Научи повече за продукта

Кир Яни

Кир Яни

Знаковата за винения регион на Науса и като цяло за Гърция изба Кир Яни (Kir-Yianni) е основана през 1997г. от Янис Бутарис, една от водещите фигури в гръцката винена индустрия, когато той напуска Boutari Wine Group - семейната компания за висококачествени вина, създадена от дядо му през 1879 г. Днес Стелиос Бутарис, петото поколение винопроизводители във фамилията, води Кир Яни към следващия етап от нейната история, като продължава да изповядва основните принципи на философията на Кир-Яни: желание за иновации, уважение към традициите и истинско познаване на виното - от гроздето до крайния потребител.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю