Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Ризлинг Гелблак Файнхерб (полусухо)

Ризлинг Гелблак Файнхерб (полусухо) 2016

Изчерпана наличност
Арт.№ 0380

Гората, която се намира на върха на планина Taunus предпазва лозовите масиви, за този Ризлинг, от северните ветрове. Гроздето узрява напълно, за да се постигне желаният off-dry стил. Вино с подчертана индивидуалност, лека сладост и минералност.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Ризлинг

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шлос Йоханисберг

Шлос Йоханисберг

Schloss Johannesberg се намира в област Rheingau, буквално област на река Рейн. Неговите 35 хектара са разположени между реката и подножието на планината Taunus, което прави климата по-мек през зимата, но и по-сух, и топъл през лятото, и през 1971 са обявени за самостоятелна апелация, без споменаване на населено място. Имението е най-старото в света посветено единствено на сорта Riesling (от 1720 година). От тук водят началото си вината: Spatlese (късна беритба от 1775 година), Auslese (селектирана реколта, от 1720 година и Eiswein (вино от замръзнали гроздове, от 1858 година). Паметта на историята е съхранена в почвата. Добавете и дългата традиция в култивирането на сорта и благоприятния климат, които правят вината на Schloss Johannisberg неподражаеми и уникални. Johannes Eser създава тук изящно елегантен, висококачествен Riesling, които съчетава интензивен плодов характер с изключителна пикантност и изтънченост.

Всички от този производител
Райнгау

Райнгау

Райнгау („район на Рейн“), разположен в сърцето на Германия, е бижуто на короната сред германските региони за винен туризъм. този малък регион може да се похвали с най -доброто в културата, виното, природата и забележителностите, на които посетителите могат да се надяват. Това се подчертава от прочутото гостоприемство и радост на всеки Райнгауер. Ракита, Флерхайм и Хоххайм на изток и Лорххаузен на запад са географските ъгли на Рейнгау. Винените села и малките градчета с техните известни лозя по Рейн са разположени между тях като перли на връв. Над други села са разположени на прекрасно място, точно както на балкон с привилегирован изглед към долината. Покритите с дървета планини на Таунус заобикалят региона на север и го предпазват от суровите северни ветрове. На места коритото на реката се разширява почти до малки езера. Тези езера са акумулатори на влажност и топлина, които осигуряват относително еднакви температури без екстремни колебания - идеални условия за лозарството. Въпреки че лозарството е малко, има много видове почва, включително тебешир, пясък, чакъл, всички видове глина, льос, кварцит и шисти.

Всички вина от този регион
Ризлинг

Ризлинг

Ризлинг е бял ароматен сорт грозде, което произвежда вино в цялата гама - от ботритизирани сладки (едни от най-добрите в света) до сухи и полусухи вариати, с пленителни аромати на цитруси и костилкови плодове, както и типичния петролен аромат, който в определени тероарни изяви може да доминира чувствително. Родината на Ризлинга може да се каже, че са долините на реките Рейн и Мозел в Германия - сортът харесва по-хладното време. Естествено тук са и основните винени региони на страната (Мозел, Райнхесен, Райнгау, Пфалц). Лозята са разположени по стръмните хълмове, затрудняващи механизираната обработка, затова тук лозарските дейности са основно ръчни. Вината от тези райони са свежи и с ясно изразена киселинност. Ризлингът в Германия обаче съвсем не е основният сорт, всъщност друг е виненият регион, в който този сорт е най-разпространен - и това е Елзас във Франция (или Алзас, както го произнасят французите). За разлика от немския ризлинг, френският е по-наситен и пищен благодарение на спецификата на микроклимата там - планината Вогези предоставя защита от северните ветрове и студове, а слънцето е по-щедро в този по-южен регион. Извън тези държави може би Австрия също се представя с интересен прочит на този често наричан цар на белите сортове, а също и в някои държави от Новия свят се правят успешни опити с него.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю