Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Бароло DOCG "Виня Рионда"

Бароло DOCG "Виня Рионда" 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0607

Vigna Rionda е може би едно от най-добрите и исторически лозя в Serralunga d'Alba, получили името си заради своята форма. Амфитеатрално разположени лозя изцяло огрявани от слънцето. Виното отлежава 3 години във френски бъчви и 2 години в бутилка.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Небиоло

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Дим Дим
 • Теменужки Теменужки
 • Мента Мента

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Луиджи Одеро

Луиджи Одеро

От 1878 година, семейство Oddero е синоним на традиция и висококачествени вина Nebbiolo от най-добрите лозя на Langhe. През 1951 година, братята Giacomo и Luigi Oddero започват да бутилират под името на семейството си. През 2006 година, след петдесет години съвместни грижи за лозята, двамата братя разделят владенията си. Със своя дял от 32 хектара прекрасни парцели, Luigi започва да бутилира под свое име, създавайки отлични вина. Винификацията протича в бетонни или метлни съдове, а виното отлежава в огромни дъбови бъчви. Гроздето идва от селата Treiso (за Barbaresco), La Morra, Barolo, Castiglione Falletto и Serralunga d’Alba.

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион
Небиоло

Небиоло

Небиоло е сортът, стоящ зад топ-вината от Пиемонт в Италия, най-отличителните от които са Бароло и Барбареско. Характеризират се със силни танини, висока киселинност и много типичен аромат, често оприличаван на катран и рози. Името идва от мъгла ( nebbia) - типична гледка по лозовите хълмове през есента. Бароло вината са мощни и интензивни и може би с по-голяма световна известност, но все по-често напред излизат и по-елегантните и ароматни вина Барбареско - особено в последните години на 20ти век.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю