Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вайсер Бургундер (Пино Блан) Трокен

Вайсер Бургундер (Пино Блан) Трокен 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0837

Лозята са култивирани по био-динамичен начин. Гроздето е стараделно подбрано на ръка. Виното се винифицира по традиционен начин и ферментира в класическите за региона на Мозел големи дъбови съдове.

Алк. 12.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Вайнгут Витман

Вайнгут Витман

От 1663 година семейство Wittmann и техните прародители са били производители на грозде в град Westhofen, апелация Rheinhessen. Днес, Philipp Wittmann управлява имението, заедно с родителите си и съпругата си. Основно се отглежда Riesling, традиционен за региона около град Westhofen с предимно мраморно-варовикови почви. Популярни са и два вида Pinot - Blanc и Gris - и Silvaner. Вече над 20 години гроздето се отглежда органично. Много ръчен труд и умения водят само най-добрите зърна във винарната. Ширата ферметира по натурален път, в дървени бъчви. Бавната ферментация и зреене дълбоко в избите, при постоянно ниска температура и висока влажност, запазва естествените аромати. Най-добрите им вина, носят имената на парцелите, от които идват.

Всички от този производител
Райнхесен

Райнхесен

Регионът на Райнхесен е основен за германската винена индустрия и е дом на почти четвърт от лозовите насаждения в страната. Той е и най-големият по отношение на произведени количества вино. Райнхесен е сравнително топъл и сух регион, предпазен от неблагоприятни климатични влияния от планински вериги като Хунсрюк и Таунус. Повечето от лозята са засадени върху топлите и плодородни почви на долината, които са идеални за отглеждането на зряло и здраво грозде, а с репутация на традиционен източник на изключително качествени вина е прочутата Райнтерасе - участък от стръмни лозя покрай западния бряг на река Рейн около градовете Ниерщайн и Опенхайм. В Райнхесен доминират белите сортове, като водеща роля играе Ризлингът, следван от Мюлер-Тюргау, значими площи от лозята са отредени също така на Силванер, Грауер Бургундер (Пино гри) и Вайсер Бургундер (Пино блан). От червените сортове първенец е Дорнфелдер, с почти двойно повече насаждения от по-познатия и любим на всички Шпетбургундер (Пино ноар).

Всички вина от този регион
Вайсбургундер

Вайсбургундер

Weißburgunder или Pinot Blanc е бял винен сорт грозде, използвано за производството на сухи, пенливи и десертни вина. Въпреки че не е най-бляскавият представител на семейство Пино, сортът е доказал своята стойност в различни лозаро-винарски региони, включително Елзас в североизточна Франция, Алто Адидже в Италия и в части от Германия и Австрия. Родината на Пино Блан е Бургундия, но може би Елзас е домът му, въпреки че и тук е засенчен донякъде от несъмнените звезди на региона Ризлинг и Гевърцтраминер. Вината са типични с бадемови аромати, с нотка на подправка, с ябълкови и сметанови вкусове. Могат да показват и някои леки минерални характеристики, които обаче обикновено се заглушават след масово практикуваното в региона отлежаване в дъб. Пенливите вина Cremant d'Alsace, от друга страна, са склонни да бъдат по-свежи, често показващи разнообразни ядкови вкусове. Сортът също е един от малкото разрешени в бленд за шампанско, наравно с Пино Ноар, Шардоне и Пино Мюние. Извън Франция Пино Блан се среща широко в северозападна Италия, където е известно като Пино Бианко. Тук стилът на вината са по-леки, по-отчетливи, рядко докосващи се до дъб. Pinot Bianco се използва и в производството на италиански пенливи вина: най-вече Franciacorta, отговорът на Италия на шампанското. В Германия и Австрия сортът е известен като Weissburgunder или Weisser Burgunder (буквално „Бял Бургундия“). В Германия неговите вина обикновено са леки и освежаващи, но в Австрия от тях се прави и сладкото и текстурирано Trockenbeerenauslese.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю