Пино Ноар (GG) 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0540

Класически немски Пино Ноар, който, който отлежава 10 месеца в нови френски бъчви. “Hassel” е лозов масив със статус “Grosses Gëwachs”, което спрямо организацията VDP са най-добрите лозови масиви в Германия.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Тютюн Тютюн
 • Карамфил Карамфил

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Кауфман

Кауфман

В продължение на години, швейцарският предприемач Urban Kaufmann пътува из някои от най-добрите лозарски райони на Европа, в търсене на идеалното място, където да реализира мечтата си - да прави вино. По време на търсенето си той среща Eva Raps, която е дългогодишен директор на VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), асоциация от над 200 германски производители на висококачествени вина. Така се ражда забележителен проект с отлично портфолио от лозя, много фантазия, занаятчийско производство и традиционните ценности на винарски район Rheingau. Новият екип остава предан на класическото грозде на Rheingau, Riesling, но също отглежда с успех и Pinot Blanc, Pinot Gris и особено Pinot Noir - сортът, с който Weingut Kaufmann привлича значително внимание в Германия, вече повече от двадесет години. Днес винарната е сред малкото органично сертифицирани в Rheingau. Според Eva Raps ползите от органичното лозарство са вече налице и водят до създаването на вина с голям финес и красиви аромати.

Всички от този производител
Райнгау

Райнгау

Райнгау („район на Рейн“), разположен в сърцето на Германия, е бижуто на короната сред германските региони за винен туризъм. този малък регион може да се похвали с най -доброто в културата, виното, природата и забележителностите, на които посетителите могат да се надяват. Това се подчертава от прочутото гостоприемство и радост на всеки Райнгауер. Ракита, Флерхайм и Хоххайм на изток и Лорххаузен на запад са географските ъгли на Рейнгау. Винените села и малките градчета с техните известни лозя по Рейн са разположени между тях като перли на връв. Над други села са разположени на прекрасно място, точно както на балкон с привилегирован изглед към долината. Покритите с дървета планини на Таунус заобикалят региона на север и го предпазват от суровите северни ветрове. На места коритото на реката се разширява почти до малки езера. Тези езера са акумулатори на влажност и топлина, които осигуряват относително еднакви температури без екстремни колебания - идеални условия за лозарството. Въпреки че лозарството е малко, има много видове почва, включително тебешир, пясък, чакъл, всички видове глина, льос, кварцит и шисти.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю