Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Л'Авентюр Кот а Кот

Л'Авентюр Кот а Кот 2013

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0618

Виното е класически Рона купаж от регионът на Пасо, Калифорния със сортов състав: 40% Мурведър, 30% Гренаш и 30% Сира. Почвите са с вулканичен характер, добивът е изключително нисък и резултатът е вино с изключителен потенциал за отлежаване.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Къпини Къпини
 • Касис Касис
 • Дим Дим
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Л'Авентюр

Л'Авентюр

Стефан Асео, собственик и винопроизводител във винарна L'Aventure, започва да прави вино през 1982 г., след образованието си в L'Ecole Oenologique de Macon, Бургундия, Франция. През същата година основава и Domaine de Courteillac в Бордо, а по-късно със семейството си закупуват Chateau Fleur Cardinal и Chateau Robin в Cotes de Castillion, Бордо. Следват 15 години усилна работа, която превръща Стефан в занаятчийски винопроизводител с репутация на изискано майсторство. В търсенето на по-новаторски подход в енологията, през 1996 г. решава да открие своя голям тероар, където той да има възможност да прояви въображението си. След оглеждането на лозя от Южна Африка до Ливан, Аржентина до Напа, в крайна сметка се спира на Пасо Роблес в САЩ. Стефан и съпругата му Беатрис се влюбват в уникалния тероар ​​от западната страна Пасо Роблес - подвижната топография на планинската верига Санта Лучия, дълбоките варовити почви и морските влияния на известния Темпълтън Гейп. Семейството усеща потенциала и именно тук започват своето приключение "L'Aventure" през 1998 година. Приключенският дух на L'Aventure е най-силно изразен в "Paso Blends" на Стефан, като Optimus и Estate Cuvée - невероятни и балансирани, бленд от Syrah / Cabernet Sauvignon / Petit Verdot.

Всички от този производител
Калифорния

Калифорния

Калифорния е най-големият и най-важен винен регион в САЩ. Простира се на впечатляващите десет градуса географска ширина, което неминуемо предлага разнообразие от климатични и микроклиматични условия. А като се добави и релефното многообразие - планини, долини, равнини и плата, става ясно, че тук е налице еди наистина изумителен избор от тероари. Лозарската история на държавата датира от 18-ти век, когато заселниците и мисионерите си проправят път към западното крайбрежие. Калифорнийските вина обаче достигат световна известност едва през последните няколко десетилетия - и най-вече след Парижката присъда от 1976 г., когато в сляпа дегустация калифорнийските представители и при белите, и при червените вина печелят безапелационно пред френските. Днес Калифорния е домакин на някои от най-големите винарски компании в света, както и на някои бутикови изби с култови и скъпи вина, обект на ценителски и колекционерски търсения. Основните сортове, отглеждани в Калифорния, са каберне совиньон и шардоне, но напоследък успешно се налагат и вината от Pinot Noir, Merlot и Syrah. Може би най-отличителният и тероарно изразен сорт в Калифорния (и в САЩ като цяло) е Zinfandel (Primitivo в Италия), намерил тук прекрасни условия за развитие. По-хладните и северни региони, по-близо до атлантическия бряг (Sonoma), са по-подходящи за охлаждане на Пино Ноар и Шардоне, докато навътре - Napa - е дом на най-известните червени вина в Калифорния на основата на каберне совиньон.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю