Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
Пост Керкус Бага

Пост Керкус Бага 2016

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0299

Винифицирано в 300 литрови амфори, позволяващи микроокисление, което благоприятства развитието на виното. Непокорният сорт Бага е бил "укротен" за да се покаже в най-добрата светлина. Резултатът е неповторим - фини танини и пикантно-плодов финал.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Бага

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша
 • Дим Дим

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Филипа Пато

Филипа Пато

Между Порто и Лисабон се намира Bairrada. Заради близостта на Атлантическия океан това е един от районите в Португалия с най-много валежи. В низините теренът е разнообразен, съставен предимно от глина и вар. На това място върху 12 хектара, пръснати на парцели из целия район, използвайки биодинамично земеделие и минимално вмешателство в избата, Filipa Pato и нейният съпруг, белгийският сомелиер и ресторантьор William Wouters, произвеждат “Vinhos Autênticos Sem Maquilagem”, в превод: Вина Автентични и без Грим. За нас те са чисти, свежи и елегантни, от плодове с душа, които носят автентичен и сложен вкус и ясен почерк на винаря. Това са едни от най-впечатляващите португалски вина. Трябва да опитате специфичните за тази земя сортове Baga, Bical, Arinto, Cercial и Maria Gomes в красивата интерпретация на Filipa Pato.

Всички от този производител
Байрада

Байрада

Тъй като е близо до морето, климатът е типично атлантически, с меки и дъждовни зими, горещо, но леко ветровито лято. По време на зреенето на гроздето този регион регистрира голяма термична амплитуда, понякога разликата достига 20ºC. Това явление е отговорно за поддържането на киселинността на гроздето, придавайки свежест на произтичащите от тях вина. Почвите са разделени на песъчливи глинени и варовикови тераси. Лозята за производство на продукти с наименование „Bairrada“ трябва да отговарят на разпоредба, която посочва, че гроздето трябва да бъде „монтирано на“ кредави кафяви или червени “почви, на„ литолитни хумусни или нехуминови “почви или на подзоли от малко консолидирани пясъчни материали “. Най -представителните винарни са с малки размери. Площта, заемана от лозята, не надвишава 10 000 хектара. Байрада е земя на много и добри вина, направени от сортове с високо качество, като Бага, в червените вина, и Бикал, в белите вина. Бага е доминиращият червен сорт. Вината, произведени от този сорт, са пълни с цвят и богати на киселини, но добре балансирани и с много дълголетие. Наскоро на DOC на Bairrada беше разрешено да засажда международни сортове, като Каберне Совиньон, Сира, Мерло и Пино Ноар, които споделят земите с други национални сортове, като Турига Национал или Тинта Рориз. Белият сорт Фернайо Пирес (от региона, наречен Мария Гомез) е най -засаденият. Белите в този регион са деликатни и ароматни. Пенливите вина от региона се използват като предястия или в местната кухня.

Всички вина от този регион
Бага

Бага

Бага е червен сорт грозде, разпространен по централното крайбрежие на Португалия и особено популярен за вината от апелация DO Bairrada в района на Beiras. Отличава се с дебела ципа и дребни зрънца на грозда. Това е и отразено и в значението на името му - "зрънце" или "капчица". Тези нежни имена обаче съвсем не предполагат таниновата, стягаща природа на вината, произведени от Бага. Поради високата си плодовидост, производството на отличителни висококачествени червени вина със структура и баланс от този сорт изисква големи грижи и внимание в лозето. Сортът е къснозреещ и му е необходим сух и топъл вегетационен период за достигане до пълна фенолна зрялост. Естествено високото му съдържание на киселини обаче обуславя балансираност и тяло в крайния продукт, независимо че гроздето може да се бере късно през сезона. Някои производители, включително звезди като Луиш Пато, експериментират успешно с пенливо вино от Бага, берейки по-рано част от реколтата си. Baga присъствува и в известното леко сладко Mateus Rosé.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю