Безплатна доставка над 89лв.
  1. Начало
  2. Спиртни
  3. Ракия
  4. Ракия Аркана 42%
Ракия Аркана 42%

Ракия Аркана 42%

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3565

Сорт: Мускат Отонел 100% 

Алкохол: 42 об.%

Дегустационни бележки: В цвета се долавят съвсем леки златисти нюанси, резултат от краткото отлежаване на част от дестилата в дъбови бъчви. Ароматът е интензивен и отличителен за Мускатовите ракии. Долавят се типичните нотки на роза, но тук в спектъра са приятни локумени аромати, които бързо преминават в изненадващи опушени нюанси на сандалово дърво и сладки подправки - кардамон, карамфил и кафява захар. 

Вкусът започва с мека и нежна атака, която носи нежно усещане за бели цветчета, листа от гюл, последвани от меко загатнати нотки на бергамот, сушена кайсия и дървесна кора. Послевкусът е дълъг, многопластов и оставя напомняне за приятна медена нотка на небце. 

Формировка: Кордон, 5-50-годишни лози 

Тероарни характеристики: Лозята са разположени по ниските, хълмисти склонове на Средна гора, в региона на село Лесичово, между 250-350м надморска височина, чието изложение обуславя равномерното огряване от слънцето. Река Тополница пресича селото в долното си течение и е водещ фактор за мекия микроклимат, допринасящ за пълното и навременно плодозреене на гроздовете. 

Отглеждат се органично, без използване на пестициди и хербициди, а подхранването става чрез оборска тор и затревяване в междуредията. По-голямата част от 134-те декара лозя са млади - 3-4 годишни, които тепърва влизат в плододаване, но компанията също така възстановява стари насаждения със сорта мускат отонел (над 50-годишни), а притежава и около 20 дка с добре развити 10-11-годишни лози в активно плододаване.

Още от този производител

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Рейтинг
5
5 Мнения
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Препоръка за всички ценители на добрата ракия!
преди година
Препоръка за всички ценители на добрата ракия!
Много мек вкус и страхотен мускатов аромат!
Калина Петровска
преди година
Пивка и отличаваща се. Добър избор към всеки повод!
Познавайки вината, дело на техноложката Мариана, не съм очаквала друго освен оригиналност и очарование. Силно препоръчвам тази ракия като един фин и носещ наслада аперитив.
Елица
преди година
Страхотна! Препоръчвам!
Изключително мека и приятна! Поздравления за технолога! И дизайнът на бутилката е много красив. :)
Заредете още ревюта