1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Розе Атитюд Паскал Жоливе

Розе Атитюд Паскал Жоливе 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2948

Розé от Лоара, прецизен бленд на три сорта с доминиращ Пино Ноар, Каберне Фран и Гаме. Гроздето се бере ръчно и се третира с възможно най-голяма грижа. Виното е получено частично от сок от директната преса на гроздето (в по-голям процент), и частично от сок получен по метода “saignée” където част от оцветения вече сок се отделя от ципите и семките, с цел получаване на повече наситеност.

Алк. 12,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Череша Череша
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Паскал Жоливе

Паскал Жоливе

Domain Pascal Jolivet е основана през 1987 г. и е една от най-динамично развиващите се в долината на Лоара във Франция. Разположена в Sancerre, избата притежава около 500 декара първокласни лозя - както в Sancerre, така и в Pouilly-Fumé. Интересен факт е, че Pascal Jolivet всъщност има семейни традиции, свързани с виното и лозарството - дядо му Lucien Jolivet е местен производител, който преди повече от 60 години използва наименованието Blanc-Fumé върху етикетите на бутилките си. В директен превод името означава „опушено-бяло“, което резонира с опушено-сивия оттенък на цвета на гроздето, когато узрее, както и ароматите на барут, типични за виното от този тероар. Тази нестандартна традиция в етикетирането днес внукът отново възвръща и от 2018 г. вината на Паскал от апелация Pouilly-Fumé носят името Blanc-Fumé. Паскал Жоливе твърдо вярва в природата и нейната сила и практикува щадящи екологични техники, както в лозето, така и в избата. Философията на имението е да позволи на природата да поеме по своя път и само да я подпомага при нужда. Ферментацията се провежда с диви дрожди в резервоари от неръждаема стомана с терморегулация.

Всички от този производител
Лоара

Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю