Обслужване на клиенти: 0700 20 202
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Розе Льо Пусен Гренаш & Сензо

Розе Льо Пусен Гренаш & Сензо 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 2947

Това леко и фино вино е съчетание на френското ноу-хау с най-модерни технологии. Селекция от грозде от района на Еро, между Пазена и Безие.

Алк. 12%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Саша Лишин

Саша Лишин

Роден в Бордо, получил образованието си в Америка, син на легендарна за Бордо личност - Алекси Лишин, наследник на Шато в Бордо, човек минал през всички аспекти и етапи на винената индустрия - от гид на луксозни винени турове из Франция, сомелие в топ ресторанти, търговец, негосиан до технолог и собственик и създател на изба. Човек със силна визия, интелект и решителност. Благодарение на Саша Лишин и неговия проект "Шато д'Есклан" розовите вина от Прованс правят революция и печелят световно реноме. Човекът дръзнал да си представи и създаде най-елитното Розé в света: "Гарус". Консултиращият енолог на "Саша Лишин - Патрик Леон е силно име във винения свят: за 25 години той е човекът зад "Шато-Мутон Ротшилд", един от създателите на световните винени проекти "Опус Уан" и "Алмавива".

Всички от този производител
Лангедок-Русийон

Лангедок-Русийон

Лангедок е бил важен център за винопроизводство в продължение на няколко века, като пристанището Сете и връзката с Атлантическия океан през 17 -ти век Canal du Midi осигуряват ключови търговски пътища. Връщайки се назад, има доказателства за римско винопроизводство в района. Руините на винарска изба от първи век се намират близо до Клермон на запад от Монпелие. Средиземноморският климат и изобилната земя с почви, вариращи от скалист пясък до гъста глина, отдавна се смятат за много подходящи за производството на вино. Наследството на Лангедок-Русийон обаче често се пренебрегва в съвременната епоха, тъй като регионът придоби репутация за производство на количество над качество. Днес лицето на виното Лангедок-Русийон е драстично променено. Засадени са по -жизнеспособни сортове грозде, а имена като St Chinian, Faggères, Corbières, Pic St Loup и Terrasses du Larzac са все по -известни сред сомелиерите и любителите на виното - а вината често се предлагат като страхотно съотношение цена-качество във винените листи на най-добрите ресторанти.

Всички вина от този регион

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю