Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Соалейро АЛЛО Алвариньо & Лурейро
Соалейро АЛЛО Алвариньо & Лурейро

Соалейро АЛЛО Алвариньо & Лурейро 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 3804

Произход: Мелгасо, Виньо Верде, Северна Португалия

Сортове: Алвариньо & Лурейро

Характеристика: Едно много приятно вино, леко и освежаващо, с нежен и цветист аромат, допълващи нюанси на бяла праскова, пъпеш и цитрус. Прекрасен баланс между двата сорта.

Съчетания с храна: Идеално бяло вино за аперитив, леки хапки и морска храна.

 

Алк. 11 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Пъпеш Пъпеш
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Кинта до Соалейро

Кинта до Соалейро

През седемдесетте години на миналия век - в 1974 г., страстта към винопроизводството кара Жоао Антонио Чердейра, с подкрепата на баща си Антонио Естевес Ферейра, да засади първата лоза Алвариньо в подрегиона Monção и Melgaço. В резултат създава и първата марка Алвариньо в Мелгасо през 1982 г., а днес винарната е сред топ производителите от региона. Разположен в Мелгасо (най-северната точка на Португалия), районът е защитен от редица планини, които създават необходимите условия за най-доброто узряване на гроздето от сорт Алвариньо. Соалейро притежават 6 хектара лозя, като най-голямото от тях е само 1 хектар. Извън това имат договорки с малки производители - което добавя още около 6 хектара лозя. Днес винарната се управлява от Луиш Чердейра, син на основателя, който работи с брат си Жоао в управлението на имението, подпомагани и от сестра си Мария, която е ветеринар, но също участва в семейния бизнес.

Всички от този производител
Албариньо

Албариньо

Албарино (Alvarinho) е сорт, характерен за района на Галисия край северния бряг на Атлантическия океан в Испания. Най-известен е като ключов сорт в Rias Baixas DO, където заема над 90 процента от лозовите масиви и от него се правят плътни бели вина с прасковени, цитрусови и минерални характери, които перфектно се съчетават с местните морски дарове. Сортът е с висока киселинност и е подходящ както за леко бяло вино, така и за вино в по-плътен стил, разбиращо се добре с отлежаване в дъб или върху фините утайки, които му добавят повече текстура и пищност. Близостта с океана често му придава лека соленост, което прави Albarino универсално при съчетаване с ястия. В Португалия вината Alvarinho Vinho Verde понякога се бутилират с малко количество въглероден диоксид, което им придава леко, искрящо усещане в устата. Португалските Vinho Verde обикновено са предназначени за бърза консумация и не подлежат на стареене. Високото качество на Albarino и засиленият интерес към испанските сортове грозде са причина днес да можем да открием сорта в различни други части на света - в по-хладните райони на Калифорния, както и в Нова Зеландия.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю