Безплатна доставка над 119лв

Сира Драгошинов 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6138

Гроздето за Сира 2021 е от масив край село Момково в района на Свиленград. Това е първият от специалните проекти вина на избата, които отлежават в нови 500-литрови френски бъчви една година. Наситен мастилен цвят - бистър и искрящ. Носът е доминиран от опушени тонове - студен дим, барут, препечено месо. Тялото е сочно, плътно, с гладки танини и опушен, дълъг, елегантен финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Сира

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Дим Дим
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Червени меса Червени меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Драгошинов

Драгошинов

Малката семейна изба е създадена през 2018 от Даниел Драгошинов, енолог с близо 30 годишен опит. Построена е в село Нацовци, на 15 км южно от Велико Търново. Капацитетът на избата е 12 000 л, а годишното производство не надхвърля 5000 бутилки. Първата реколта вино от изба Драгошинов е 2019 г. Производството на малки серии авторски вина и наложен пелин по традиционна рецепта от внимателно подбрано грозде е целта, към която се стреми технологът Даниел Драгошинов, чиито професионален път е изцяло свързан с виното. Неговата философия във виноделието е да следва сетивата си и особеностите на всяка реколта, за да създава авторски вина, отличаващи се с характер и енигма.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Сира

Сира

Сира / Шираз - две имена, визиращи един и същ сорт грозде - винопроизводителите от Стар свят използват първото, а тези от Нов свят - второто. Гроздето е наситено тъмно червено и е едно от малкото видове, от които не може да се произведе бяло вино, тъй като дори пулпата на зърното е обагрена в цвят. Виното от сира притежава много типични флорални нотки, които преливат към билки и подправки като бял и дори черен пипер при отлежаване. Тези специфики на сорта много силно се подчертават при бленд с вионие, който все по-често се използва вече не само в Южна Франция, но и по света. Вино от сира може да отлежава с десетилетия, което подсилва ароматите на презряла синя слива и почти ориенталски подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю