Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Верус Совиньон Блан
Верус Совиньон Блан

Верус Совиньон Блан 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 1569

Сочно и сортово с интензивни аромати. Истинска хармония на сортовата експресия. Плодът идва от подбрани лозя намиращи се на склоновите около селата Мали Бребровник, Мали Ког, Литмерк и Иванквци, разположени в източна Словения до границата с Хърватска и Унгария.

Алк. 12 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Верус

Верус

Verus е основан от трима приятели и лозари, Райко Жличар, Данило Шнайдер и Божидар Грабовац през 2007 г., когато оборудват своята винарска изба в помещенията на бивша пекарна. Božidar Grabovac прекарва детството си в Ормос,'Mestna graba'. Завършва лозарство в Биотехническия факултет в Любляна и получава работа във винарска изба Jeruzalem Ormož, където отговаря за селекцията на лозята и производството на лозови резници, а скоро след това поема управлението на цялото лозарско предприятие. Там се грижи за над 500 хектара лозя, а през 2005 г. поема и управлението на маркетинга. В рамките на една година, с Данило (тогава главен енолог) и Райко (тогава мениджър продажби), успява да направи международно разпознаваема марка вина.Danilo Schneider също е от Ормос и след гимназията решава да учи агрономия в Биотехническия факултет. През 1997 г. завършва с дисертация в областта на винения маркетинг. След дипломирането си, първо стажува във френския лозарски регион Сомюр, след което се връща и бива назначен във винарска изба Jeruzalem Ormož, където след години задълбочена работа в енологията и маркетинга става главен енолог и мениджър на избата. Днес пренася всичките си богати знания, опит и страст във вината VERUS, които с първото бутилиране през 2007 г. спечелват сърцата на много любители. Днес Verus се радва на заслужен интерес по света и има клиенти в повече от 25 страни.

Всички от този производител
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон блан в региона на Марлборо, Нова Зеландия е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия Совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на Совиньона изначално - той е директен, ароматен сорт, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбител. Типичният класически Совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до грейпфрут, бяла праскова, бъз и дори езотeричните pipi de chat (напишкано от котка), чемшир и бръшлян.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю