Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Шато Ла Мисион О-Брион, Песак-Леонян, Бордо

Шато Ла Мисион О-Брион, Песак-Леонян, Бордо 2006

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0158

Една от най-силните реколти на La Mission Haut-Brion. Вино с разпознаваем и пленяващ характер. Първоначално ароматът е по-затворен, а след това разкрива приятна комплексност. Изключително пивко вино, с приятна сладост.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Дървесни аромати Дървесни аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Ла Мисион О-Брион

Шато Ла Мисион О-Брион

La Mission-Haut-Brion е най-доброто вино на област Graves, след това на Haut-Brion, но в някои реколти, категорично го превъзхожда. Двата имота са в непосредствена близост (дели ги един път), а от 1983 насам са собственост на Domaine Clarence Dillon S.A..Лозята са засети с Cabernet Sauvignon 46%, Merlot 44% и Cabernet Franc 10%, върху дълбок пласт чакъл, примесен с глина. Интересно е, че купажирането става преди да започне отлежаването в бъчви. Тук вярват, че блендингът на вината е важно да стане преди да започне да се усеща влиянието на дървото. La Mission Haut Brion прави плътно и наситено вино с аромати на тютюн, пръст, подправки, което се нуждае от време, за да разкрие чара си.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю