Безплатна доставка над 119лв

Шато Кинтус 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4252

Chateau Quintus 2019 от имението Château Quintus, осигурило виното на гала-вечерята за Оскарите, които се проведоха за 95-ти път в Холивуд, можете да закупите при нас.

Мерло 55.4% и Каберне фран 44.6%

Château Quintus е петото „детенце“ в семейството с имения, собственост на Domaine Clarence Dillon. Името Quintus е в чест на Гало-Романите, за които се вярва, че са донесли и засадили първите лозя в Сент Емилион. Те имали обичай да кръщават петото си дете Квинт (Кинтус).

Тази реколта на Quintus е с наситен червен цвят с малинови отблясъци.

Букетът е мощен, интензивен и сложен и изобилства от нотки на зрели черни плодове, особено касис. Вече се усещат и фини, пикантни нотки.

Започва с широка основа и мощ в атаката на вкуса, но постепено става сатенено гладко, с „кремообразни“, фино-зърнести танини в средата на небцето.

Финалът е дълъг, без каквато и да е твърдост. Перфектно съчетание между Мерло и Каберне фран, при което качествата на всеки сорт грозде се изразяват в пълната си степен. Château Quintus 2019 очевидно е огромен успех.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Чушка Чушка
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ликорис Ликорис

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Château Quintus

Château Quintus

През 2011 г. Domaine Clarence Dillon закупува превъзходен имот в Сент Емилион, който сега е преименуван на Château Quintus - винарско имение от 45 хектара, което произвежда едно от най-добрите вина на Сент Емилион. Разположен високо на варовиков нос, достигащ височина от 62 метра, Quintus предлага прекрасна 360-градусова гледка към долината на Дордона. От платото му със северно, западно и южно изложение се открива невероятно изобилие от микроклиматични и варовикови тероари, благоприятстващи най-добрите проявления на сортовете Мерло и Каберне Фран. През 2021 г. Château Quintus се превръща в един от най-големите имоти в Сен Емилион, който сега се простира на 45 хектара. Трите имота, обединени в Château Quintus, са сред най-старите и реномирани райони на Сент Емилион. И трите вина са споменати в миналото като Premier Cru de Saint-Emilion, във винения справочник на Féret, публикуван между 1908 и 1949 г. "През 2011 г. моето семейство, екипът ни и аз изразихме амбициозните си цели, като изразихме желанието си да създадем едно от най-добрите възможни вина в Сент Емилион. Събирайки някои от най-обещаващите парцели и тероари, ние се опитахме да създадем нова звезда на десния бряг – това е Quintus. След повече от 10 реколти с гордост мога да кажа, че нашият изключителен екип се справя отлично с това предизвикателство. ", споделя негово превъзходителство Робер дьо Люксембург.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю