1. Начало
 2. Вино
 3. Домен Боа дю Бурсан, Шатоньоф дю Пап Блан

Домен Боа дю Бурсан, Шатоньоф дю Пап Блан 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0530

Тази апелация се подчинява на дълга традиция в производството на вино и много строги правила. В резултат вината са с високо качество и международно признание, а белите са рядкост, но изключително интересни.

Алк. 13,5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Дюля Дюля
 • Кайсия Кайсия
 • Акация Акация
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Морски дарове Морски дарове
 • Бели меса Бели меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Боа дю Бурсан

Боа дю Бурсан

Domaine Bois de Boursan е основано през 1955 година, когато Jean Versino се премества със семейството си от Пиемонт в Châteauneuf-du-Pape. Името произлиза от местността, в която се намира. Както голяма част от производителите от южната страна на долината на река Рона, те продават на едро виното си на големи търговци в региона. Тази практика спира през 80те години, когато управлението поема младият Jean-Paul Versino. Той се гордее, че произвежда традиционно и класическо Châteauneuf-du-Pape. Винифицира с дръжките и отлежава виното за дълго време в огромни дъбови съдове и е убеден, че това създава уникалния характер на неговото вино. Тук няма да намерите нищо лъскаво и модно или разточително и пищно, не, просто вино с огромен характер. Winique!

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю