Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Прета Тинто Купаж, Алентежо

Прета Тинто Купаж, Алентежо 2014

Изчерпана наличност
Арт.№ 0407

Произхожда от малки лозови масиви, с шистови почви, които благоприятстват получаването на вино с дълбок вкус и интензивен аромат. 2014 година е невероятна реколта, което може да се усети във всяка една глътка.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Доминиращи аромати

 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Фита Прета

Фита Прета

Когато през 2004 година, португалецът António Maçanita и английският консултант, енолог и агроном David Booth се срещат, те бързо стават приятели и много скоро, без собствени лозя и винарна, започват да правят първите си вина. Първият голям успех не закъснява и през 2007 година, Preta (2004) печели златен медал на престижния конкурс International Wine Challenge в Лондон. Гроздето за вината на FITA PRETA идва от подбрани, отлични плотове в Alentejo (апелация в южна Португалия), собственост на добри стопани с опит, които се грижат за лозите си под прякото ръководство на винарната. Характерна за процеса на правене на червените вина е мацерацията, след ферментация. Тя позволява допълнително извличане на танини. При белите, сокът се оставя в съдове при ниска температура, за да се отделят нежелани елементи чрез гравитация. Вината на FITA PRETA са комбинация от прекрасен регион, местни и спасени от изчезване сортове, и визията на своите създатели.

Всички от този производител
Алентежо

Алентежо

Alentejo е известен, много уважаван лозарски регион в източна Португалия. Регионът е кръстен на позицията си на юг от река Tejo, която разделя Португалия, навлизайки в океана близо до Лисабон и заема около една трета от Португалия. Характеризира се с горещ, суха климат и е най-известен със своите червени вина от Aragonez (Tempranillo), Castelao, Trincadeira или в бленд от трите. Въпреки че разполага с изключително разнообразие от сортове винено грозде, Alentejo не подминава и международни сортове като Syrah и Cabernet Sauvignon, които успешно интегрира във винопроизводството си. Тази му способност да създава уникален собствен стил от типично френски сортове грозде е забележителна характеристика, която силно го отличава. Alentejo е ключов център на ренесанса на виното в Португалия през последните няколко десетилетия и количеството първокласно вино, което произвеждат независимите малки стопанства в региона, е впечатляващо.

Всички вина от този регион
Абростин

Абростин

Абрустин (Abrostine) е древен и почти изчезнал сорт грозде за червено вино от Тоскана. Днес само един производител, Podere Santa Felicità, прави вино от този сорт. То носи името Sempremai Sorte, символизиращо несигурността на съдбата на Абрустин. Sempremai е съставено от две италиански думи - sempre ("винаги") и mai ("никога"), докато sorte означава "съдба". Сортът чудесно се комбинира с местните тоскански специалитети - pasta alla buttera (паста с пене с италианска наденица и домати), печен патладжан с чесън, както и с отлежал пармезан.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю