BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. IGT Toscana Le Trame
Toscana Le Trame

IGT Toscana Le Trame

Le Boncie
Giovanna Morganti, ново поколение технолог, създава едно от най-емблематичните Chianti Classico. Успява да улови красотата на Санджовезе в най-чистата форма и да я пренесе в бутилката. Винифицира се в традиционни за областта големи дъбови бъчви.
  • 750 мл
  • 2014
  • Алк. %: 13.5
69,90 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Toscana Le Trame
IGT Toscana Le Trame
2014

Le Boncie

Giovanna Morganti е сред първите от новото поколение винари в Тоскана. Нейният баща е прочут енолог, който вярва в тероара на региона много години, преди той да стане име по целия свят. Тя се дипломира като енолог и през осемдесетте години работи върху проект за възраждане на местни сортове в Сиена. След като получава от баща си малък имот с маслини, наречен Le Boncie, тя прибавя и 3 хектара лози - така се ражда Podere Le Boncie в селцето San Felice в южната част на район Chianti Classico. Разбира се, голяма част е засадена с Sangiovese, но има място и за специфичните за района сортове Ciliegiolo, Colorino, Foglia tonda Mammolo и Prugnolo. Винарната е биодинамична. Реколтата се събира на ръка, ферментацията е традиционна, в отворени дървени съдове, а виното отлежава в средни по големина дъбови бъчви. След бутилиране отлежава още шест месеца, преди да излезе от винарната.

Николета Дикова
Виното Le Trame на Джована Морганти е едно от най-емблематичните Chianti Classico. 90% Sangiovese, допълнено с местни тоскански сортове ( Foglia Tonda, Mamolo, Colorino). Елегантно и дълбоко, Le Trame дава най-доброто, което сортът Санджовезе и специфичният тероар на Кианти Класико могат да дадат: фини плодови и цветисти нотки, съчетани с аромат на горски билки, балсамени и землисти тонове. Традиционно Кианти с характер, класа и стил.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.