Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Други
 6. Мускаде Сюр Ли Домейн дьо Коломбие

Мускаде Сюр Ли Домейн дьо Коломбие 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3027

Избата притежава 16 хектара Мелон дьо Боргьой или по-познат като Мускаде разделени на 2 отделни парцела:"Le Colombier" със средна възраст на лозята 30 години и "Le Guiltiere" където са по-старите 45 годишни лозя.

Винификацията протича в иноксови съдове като 30% от гроздето се настойва,а на 20% от гроздето се извършва струдена мацерация на 16 градуса за една седмица.Температурата постепенно се увеличава от 18 и достига 21 градуса в края на ферментацията.Самата ферментация протича 20 дни.Утайките се разбъркват веднъж семдично за един месец,след което два пъти месечно за 3 месеца.Без подобрителни процеси,виното се филтрира точно преди бутилиране.

Отлежаването е изцяло в иноксови съдове,върху финните утайки за 6 месеца и бутилиране март месец.

Мускаде на Домейн Коломбие е очарователно,освежаващо и богато вино което дава върхвно усещане 3 години след излизането си.Класически партньор на стриди,морски дарове,риби и раци както и като аперитив.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Бадем Бадем
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Домейн дьо Коломбие

Домейн дьо Коломбие

Домейн дьо Коломбие се намира в източния край на Pays Nantais в лозарския регион Лоара. Той е кръстен на поразителната гълъбова кула (Colombier dovecote), каквито все още можете да намерите навсякъде във Франция и все още са дом на многобройни птици. В продължение на 4 поколения, виното се отглежда от семейство Бретюдо на 27 хектара по най-добрите склонове на река Sangueze.

Всички от този производител
Долината на Лоара

Долината на Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Мелон дьо Бургон

Мелон дьо Бургон

-

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю