Безплатна доставка над 119 лв.

Пасо дел Суд 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 4033

Пасо Дел Суд е съставено от 50% Примитиво и 50% Негроамаро от долината Итрия, в северната част на Пулия. Почвата е съставена от варовик и глина, изключително подходяща за направата на червени вина с отличителен характер. Гроздето се бере ръчно в касетки по 5 кг., след което се отстраняват чепките и следва студена мацерация на температура от 4-5 градуса за 24 часа. В специални съдове протича алкохолна ферментация на 24-26 градуса. Следващата стъпка е меко пресоване на джибрите. След малолактичната ферментация в иноксови съдове виното отлежава 6 месеца. Процесът завършва с 3 месеца отлежаване в бутилка. 

Виното притежава наситен рубинен цвят с лилави отражения. Носът е богат и пищен с аромати на червени плодове, сладки подправки и ванилия. Вкусът е мек и обемен с доминиращи череша, боровинка и къпина, завършени от кадифени и съблазнителни танини. Съчетайте с печени червени меса, барбекю и сезонни сирена. Декантирайте и сервирайте на 16-18 градуса!

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Къпини Къпини
 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Masseria Тagaro

Masseria Тagaro

Когато историята срещне опита и традицията, те могат да съдадат изкусителни,елегантни и ослепителни вина. Масерия Тагаро е изба с иновативни технологии, които помагат за запазването на качеството и продължаването на традицията на три поколения винари.

Всички от този производител
Пулия

Пулия

Пулия, известна още като Апулия, е дълга, тясна област, обхващаща петата на ботуша в Южна Италия. Puglia е основен производител както на винено, така и на трапезно грозде. Името му идва от a-pulvia или „липса на дъжд“ на римски. Тероарът е повлиян от слънчев, топъл средиземноморски климат с бриз от Адриатическо море и плодородна почва, богата на варовик. Виненият регион Пуглиан е разделен на три подрегиона: Фоджа на север, Бари и Таранто в центъра и Бриндизи и Лече на юг. След Венето Пулия е свързана със Сицилия като вторият по големина винарски регион в Италия. Районът на Апулия е предимно дом на производители на грозде, а не на винопроизводители. Има обаче винари, които произвеждат качествени вина в Пулия в по -малки количества. В допълнение към гроздето, Puglia произвежда 40 % от италианския зехтин. От гледна точка на тероара, Puglia разполага със страхотен набор от естествени инструменти, които помагат за насърчаване на плодородния растеж. Горещият средиземноморски климат, постоянното слънчево греене и понякога морски бриз създават почти перфектна среда за лозарството. Геологията на региона показва пристрастие към кредавия варовик под слоеве от богати на желязо четвъртични отлагания, най-видими в почвите около тарантинските хълмове Colline Joniche и близо до Martina Franca и Locorotondo в долината на Итрия. Сега районът започна да се отърсва от репутацията си на плоски, силно алкохолни купажни вина, Puglia има възможност да съблазни винения свят с концентрирани, мастилено червени вина, които да съперничат на най -добрите от Австралия и Южна Америка.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю