Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Перпетуал Торес

Перпетуал Торес 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 2063

Перпетуал разкрива своята елегантност и хармония и се отличава с голямата си ароматна сложност. Наситен и богат нос, конфитюрени нюанси, черни плодове, кожа и землтисти аромати.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Каринян

Доминиращи аромати

 • Кожа Кожа
 • Къпини Къпини
 • Слива Слива
 • Дървесни аромати Дървесни аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Мигел Торес

Мигел Торес

Основана през 1870 г. от Хайме Торес, Bodegas Torres е разположена в Пач, на около 4 км от Вилафранка дел Пенедес. Torres е семейната винарна с най-обширните лозя в Penedès и най-голямата винарна в Испания. Семейството ръководи и винарна Miguel Torres Chile в централната долина на Чили, както и основаното през 1986 г. в САЩ (Калифорния) Marimar Estate. В Испания извън Penedès, те притежават лозя в DO Conca de Barberà, DO Toro, DO Jumilla, DO Ribera del Duero, DOQ Priorat и наскоро в DOC Rioja - в последните три области с нови винарни или винарни в процес на изграждане. Torres е и най-големият производител на DO вина в Испания със собствен етикет, като изнася в повече от 140 страни. Хайме Торес емигрира в Куба през 1855 г., където успява да натрупа богатство и през 1870 г. , завръщайки се у дома като богат човек, започва бизнес с брат си, лозар. Заедно те основават семейната компания във Вилафранка дел Пенедес през 1870 г. По време на испанската гражданска война винарната е бомбардирана и оставена в руини. Мигел Торес Карбо, четвърто поколение на семейството, възстановява винарната през 1940 г. и започва бизнеса отново. Той слага край на продажбата на наливно вино и започва да бутилира със собствени етикети. По време на окупацията на Франция, продажбите там са затруднени и Мигел Торес пътува до Съединените щати, за да популяризира своите вина. В този период за първи път възникват марките Sangre de Toro, Viña Sol и Coronas. През 1966 г. започва работа по засаждането на интернационални сортове - шардоне и каберне совиньон, а по-късно и на мерло, пино ноар, ризлинг и гевюрцтраминер. Същата година Мигел А. Торес се жени за Валтрауд Макасек, немска художничка, която спомага активно за продажбата на вината на германския пазар. В нейна чест е наречен и първият ризлинг, произведен от Торес. През 1975 г. Бодегас Торес започва да отглежда биологично грозде за вино. През 1991 г., след смъртта на Мигел Торес, винарната премина в ръцете на сина му Мигел А. Торес, настоящ президент и управляващ директор на компанията. Под търговската марка Torres те търгуват с вино и бренди под различни етикети. Някои от тях са Виня Сол, Сангре де Торо, Де Каста, Коронас, Атриум и Виня Есмералда, а сред най-известните им брендита са Torres 5 и Torres 10.

Всички от този производител
Каталуния

Каталуния

Наименованието на Каталуния DO е създадено през 1999 г. и обхваща всички лозя, които не са обхванати от нито един от другите 11 DO в региона. Това са Emporda, Costers del Segre, Pla de Bages, Alella, Cava, Penedes, Conca de Barbera, Tarragona, Montsant и Terra Alta DOs и Priorat, DOCa (Denominación de Origen Calificada, най-високата класификация). Каталония се счита за различна от останалите лозарски райони в Испания поради гъвкавостта на своите винени стилове. Има силно френско влияние върху две от най-разпознаваемите вина - пенливата кава в стил Шампан и червените трапезни вина, които имат сходни характеристики с тези, произведени в Русийон, точно от другата страна на Пиренеите. Основните сортове грозде са Tempranillo (известен на каталонски като Ull de Llebre), Garnacha и Monastrell (френският Mourvedre), но червените сортове от Бордо също играят важна роля в някои от най-качествените блендове, както и в сортовите вина. Въпреки че има многобройни причини за успеха на винената индустрия на Каталуния, Cava е изиграла важна роля. През 1870-те Хосе Равентос започва да произвежда пенливи вина около град Sant Sadurní d'Anoia в Пенедес, използвайки традиционния метод. Успехът на това вино е толкова голям, че районът стана център на производството на Cava в Испания и през 1986 година става DO.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю