Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Блауфранкиш Розенберг

Блауфранкиш Розенберг 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0390

Rosenberg е лозе с прекрасен тероар, гледка и име - “планина от рози”. Цялата тази лекота и невероятно усещане се предават и на виното. За интегриране на ароматите и повече комплексност то отлежава 2 години в бъчви от 500 литра.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Боровинка Боровинка
 • Къпини Къпини
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Вайнгут Питнауер

Вайнгут Питнауер

Винарна Gerhard and Brigitte PITTNAUER се намира в градчето Gols, окръг Neusiedl am See, област Burgenland, Австрия. Обработват се 18 хектара с 90% червено грозде. Почвите са предимно пясъчно-глинести. През последните 6 години са пресадени 6 хектара, главно със сорта St. Laurent. Безкомпромисни в качеството, семейство Pittnauer си създават лоялна база клиенти - у дома и зад граница, и печелят награди. Техните Pinot Noir и St. Laurent, които съвсем не са от най-лесните за гледане, се радват на чувствителната ръка на Gerhard Pittnauer и са сред най-добрите Австрийски вина - ежегодно. От 2006 година винарната е сертифицирана като биопроизводител. Gerhard казва: “Обичам вина сведени до есенцията си - и при правенето, и при пиенето.

Всички от този производител
Бургенланд

Бургенланд

Регионът Бургенланд е един от основните винарски региони на Австрия. Бургенланд се намира на около час път от град Виена в източната част на Австрия. Този винен регион споделя граница с Унгария. В резултат на това много от бургенландските вина са подобни на унгарските. Регионът Бургенланд е дълга ивица земя от река Дунав до юг на Австрия. Избите в този регион са известни със своя специфичен архитектурен стил, известен като „Винена архитектура“. Бургенланд е не само винен регион, но и прекрасна ваканционна дестинация за всички, които го посещават. Винен регион Бургенланд има дълга история на лозарство и с гордост се представя като център на червеното винопроизводство в Австрия, което е най -известно с бялото си вино. Въпреки славата си на най -добрия производител на червени вина в Австрия, Бургенландският винен регион е известен и с производството на сложни бели и необикновени сладки вина. Лозите на Бургенланд са засадени върху 13 840 ха земя, в четири подрегиона. Континенталният панонски климат в региона го прави идеален за отглеждане на лозя. Различните видове тероар ​​в различните подрегиони на Бургенланд позволяват производството както на червени, така и на бели вина. В Бургенланд почвата е контраст на тебешир по склоновете на планината Лайтхаберг и пясъчни почви на изток. В района на Айзенберг в южната част на Бургенланд почвата е изградена от слоеве базалт. Районът Neisiedlersee в Бургенланд е добре известен със своите лозя, които са красиво засадени край брега на езерото. Избите в Neisiedlersee произвеждат отлични десертни вина. Регионът Mittelburgenland е мястото, където се извършва по -голямата част от производството на червено вино в Бургенланд. Тези вина най -често се произвеждат от сорта грозде Блауфранкиш. В малка част от Бургенланд, известна като Ръст, фокусът е върху производството на сладко вино, известно като Рустър Аусбрух. Това вино е направено от грозде, което е оставено на лозата достатъчно дълго, за да изгние. Тази категория вино съществува само в Австрия и е истинско удоволствие за пиене.

Всички вина от този регион
Блауфранкиш

Блауфранкиш

Blaufrankisch е червен винен сорт грозде с черна ципа, отглеждано широко в Австрия и Унгария и в по-малка степен в съседните Германия, Словакия, Чехия, Хърватия, дори България. В Австрия Blaufrankisch е най-разпространен в Бургенланд и е вторият най-популярен сорт червено вино след Zweigelt, който всъщност е кръстоска на Blaufrankisch с другия австрийски червен сорт Saint-Laurent. Характерно за гроздето е, че узрява късно и дава щедри добиви, но се нуждае от топла среда, за да узрее напълно. Това, разбира се, обяснява разпространението му в лозаро-винарски райони в близост до топлата Панонска равнина. Вината Blaufrankisch са интензивно оцветени и имат изявен плодов профил с аромати на пиперливи подправки и червени и черни череши. А тези, направени около Нойзидлерзее и в Судбургерланд, могат да бъдат особено пикантни и с плътно тяло.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю